Підбірка візерунків пов'язаних спицями

В даному розділі представлена ​​підбірка візерунків пов'язаних спицями.Але перед тим як почати в'язати будь-якої візерунок, якщо Ви починаюча рукодільниця, ознайомтесь з тим як при в'язанні на спицях звичайно застосовується для оформлення в'язання низу виробу, планок застібки, рукавів, обробки вирізу горловини. Також гумка може виступати і в ролі основного візерунка у в'язаних виробів.

Гумки бувають як прості, що складаються тільки з лицьових і виворітних петель, так і складні з елементами ажурного в'язання або "коси". Це найпростіші візерунки в виконанні. Будуються вони на комбінуванні лицьових і виворітних петель. Іноді доповнюються закритими накидами, витягнутими петлями, "шишечками" і т.п. Основою цих візерунків є ажурі, які виходять за рахунок відкритих накидов.

Накиди, як правило, роблять "від себе", а провязивают в виворітного ряду в'язанням за задню нитку. Збіги візерунків пов'язаних спицями накидВізерунки, засновані на перехрещували петель - "коси". В'язання "косами" один з найбільш часто використовуваних способів в'язання в сучасній моді. Полотно з будь-якої пряжі, виконане косами, виходить дуже рельєфним.

При в'язанні "косами" збільшується витрата пряжі, тому треба завжди враховувати цю особливість і брати більше пряжі, якщо ви збираєтеся в'язати виріб "косами". Візерунки з "кіс" застосовуються як для обробки виробів, так і для виконання основного полотна.     В одному виробі можуть бути використані кілька видів "кіс" в поєднанні з іншими візерунками, наприклад з ажурним візерунком.

Самі "коси" можуть складатися з різної кількості петель і пров'язують не тільки лицьовим в'язанням. "Коси" з 2-х петель можуть виконуватися як по лицьовій, так і по виворітній стороні виробу. А "коса" складається більш ніж з двох петель, як правило виконується тільки по лицьовій стороні. Якщо в "косах" беруть участь і лицьові і виворітні петлі, то вони міняються місцями з тією умовою, щоб по лицьовій стороні зверху лежали лицьові петлі.

При виконанні "коси" 1х1 можна обійтися і без додаткової спиці.     Якщо "коса" в'яжеться з більшої кількості петель, то потрібна додаткова спиця, а для більш складних "кіс" - дві додаткові спиці, які можуть бути дуже короткими, але товщина х повинна відповідати основним спиць. Комбіновані візерунки. Представляють собою змішання декількох видів в'язання: ажур, лицьові петлі, виворітні, "коси".

Тільки ручне в'язання дає можливість застосування таких комбінацій. Вони найбільш важкі в виконанні, так як потрібно стежити за кожним прийомом в'язання.     Вироби, виконані комбінованими візерунками, виходять гарними й ошатними. Вони не вимагають складного фасону, тому що вся увага падає на малюнок в'язки. За матеріалами www.club-rukodelie.com

ручне в'язання, накидом, в'язання на спицях, ажурний, накид, візерунок