Узори гачком

Узори гачком схема

Чарівний об'ємний візерунок, який утворює грона винограду, виконаний гачком, ідеально підходить для в'язання шалей, палантинів, шарфів. Об'ємні ягідки пров'язуються пишними стовпчиками, які пов'язані гроном із стовпчиків без накиду. PДля в'язання цього візерунка добре підходить вовняна тонка пряжа з додаванням мохера (100гр/500м), підбирайте колір схожий з ягодами винограду бардовий, ліловий, для ефекту реалістичності.

Схема в'язання шалі: Наберіть ланцюжок з 7-ми пов. петель і замкніть її в кільце. Пров'яжіть 3 возд. петлі підйому і починайте в'язати по схема групи стовпчиків з накидом, розділених арочками з 2-х возд.петель. Знову робіть 3 возд.петлі підйому і в'яжіть з арочки дві групи з трьох стовпчиків з накидом розділених також арочкою з 2-х пов. петель. Далі по краях завжди в'яжіть 2 групи з трьох стовпчиків.

Узори гачком для в'язанняПо схемі виконайте початкові два раппорта візерунка. Раппорт візерунка пров'язується в 5 рядів. Виконавши крайню групу стовпчиків, зв'яжіть ланцюжок з 6-ти пов. петель, потім в'яжіть пишний стовпчик з під арочки попереднього ряду з 9-ти пов. петель.

Для цього * зробіть накид, введіть гачок під арочку захопіть робочу нитку і витягніть першу петлю, повторіть від * 5 разів, далі захопіть нитку і спочатку пров'яжіть все витягнуті петлі і накіди на гачку два петлі, далі пров'яжіть решту 2 петлі на гачку. Виконавши пишний стовпчик, в'яжіть арочку з 6-ти пов петель, потім 8 стовпчиків без накиду над стовпчиками попереднього ряду. Провязав стовпчики б / н, починайте повторювати від до кінця ряду.

2-й ряд: група стовпчиків, * арка з 7-ми пов. петель, з під арочки попереднього ряду з 6-ти петель в'яжіть пишний стовпчик, 3 пов. петлі і другий пишний стовпчик з під наступною арочки. Потім в'яжіть ланцюжок з 7-ми пов. петель і відступивши від краю одну петельку в'яжіть 6 стовпчиків б / н, повторюйте від * до кінця ряду.

3-й ряд: група стовпчиків, * арка з 8-ми пов. петель, перший пишний стовпчик з під арочки з 7-ми петельок, 3 пов. петлі, другий пишний стовпчик з під арочки з 3-х петельок, третій пишний стовпчик з під арочки з 7-ми петельок, ланцюжок з 8-ми пов. петель, 4 стовпчиків без накиду, повторюйте від * до кінця ряду. 4-й ряд: група стовпчиків, * арка з 8-ми возд.петель, перший пишний стовпчик з під арочки з 8-ми петельок, 3 пов. петлі, другий пишний стовпчик з під арочки з 3-х петельок, третій пишний стовпчик з під наступною арочки з 3-х петель, четвертий пишний стовпчик з під арочки з 8-ми петель, ланцюжок з 8-ми петель, 2 стовпчики без накиду , повторюйте від * до кінця ряду.

Узори гачком накидом5-й ряд: група стовпчиків, * арка з 9-ти пов петель, потім в'яжіть 10 стовпчиків без накиду над пишними стовпчиками попереднього ряду, виконуючи один стовпчик над пишним стовпчиком і два з під арочки з 3-х пов. петель, повторюйте від * до кінця ряду. В'яжіть, повторюючи візерунок з 1-го по 5-й ряд, до бажаного розміру шалі, враховуючи, що при кожному повторі додається один раппорт в ширину. Готову шаль зволожите і висушіть, трохи розтягнувши в горизонтальному положенні. За матеріалами domihobby.ru

накидом, схеми в'язання, для в'язання, накид, гачок, схема