Об'ємні квіти гачком

МАЙСТЕР-КЛАС Пов'язані гачком квіти з гарними завиваються пелюстками виконані за одним принципом в'язання. Різні візерунки пров'язування пелюсток в результаті дають кожен по-своєму гарна квітка. Схема в'язання даних квітів починається з вив'язування основи квітки і у всіх приблизно однакова.

Наприклад розглянемо квітка з ажурними пелюстками: Для початку в'язання квітки наберіть ланцюжок з 6-ти повітряних петель, і замкніть її в кільце з'єднувальним стовпчиком. Об'ємні квіти гачком гачокПотім у кільце пров'яжіть за схемою в'язання квітки 16 або 18 стовпчиків з накидом.     Далі починаєте в'язати кістяк квітки у вигляді кола чергуванням ланцюжка з повітряних петель і стовпчиків з накидом.

Спочатку наберіть необхідну кількість петель підйому, яке відповідає висоті пров'язуємо стовпчиків з накидами. Потім * в'яжіть ланцюжок повітряних петель за схемою і в'яжіть стовпчик з необхідною кількістю накидов, вводячи гачок через одну петлю попереднього ряду, далі повторюйте від *. Отже основа квітки готова і на ній починаємо вив'язувати пелюстки: 1-й ряд ст б / н обв'язуємо ланцюжок і наступний за нею стовпчик з накидами.

Потім повертаємо роботу і обв'язуємо за схемою пелюстка 2-м і 3-м рядом туди і назад. Закінчивши 3-й ряд закріпіть пелюстка провязав з'єднувальний стовпчик в наступну петлю початкового кільця, для того щоб пелюстка не настовбурчується. Далі в'яжіть 4-й ряд і заключний 5-й, декоративної обв'язкою, чергуючи сполучну і повітряну петлю.

Закінчите декоративну обв'язку в місці початку наступного ланцюжка, по виворітній стороні сполучними стовпчиками перейдіть до початку ланцюжка і починайте вив'язувати наступний пелюстка.     Таким чином пров'яжіть всі пелюстки за обраною схемою. Якщо ви закінчуєте останній ряд обв'язки пелюстки на його вершині, переходите до наступного ланцюжка, пров'язуючи сполучні стовпчики, вводячи гачок в задню полупетлю з виворітного боку. За матеріалами www.liveinternet.ru

квітка, схеми в'язання, гачок, ажурний, накид