Чудовий світ в'язання гачком

Грунтується на різних видах петель, які, в свою чергу, є похідними від трьох головних видів:  повітряної петлі,  стовпчики без накиду і стовпчики з накидом . Так з'являються схрещені петлі, горбки й інші варіанти елементів, які в результаті об'єднуються в  візерунки в'язання гачком.  Але для того, щоб оволодіти технікою в'язання, як і з петлями, в принципі достатньо навчитися виконувати основні візерунки. Різні  включають в середньому від п'яти до семи таких візерунків.

Ви напевно зможете самостійно вивчити їх, якщо зможете читати і розуміти схеми.  Схеми показують, як повинна проводитися в'язка, які петлі, і в якому порядку має з'являтися. У деяких випадках візерунки в'язання гачком можуть обійтися і без таких схем.  Наприклад, таке можливо, якщо в ряду використовується тільки один варіант стовпчика, і немає необхідності відображати різні їх комбінації.

Найчастіше візерунки для в'язання гачком представляють собою певний елемент загального узору, який може бути в подальшому розтиражований необхідну кількість раз за аналогією. Така ділянка ряду називається  раппортом, і  показують, як повинен створюватися раппорт.  Будь раппорт містить певну кількість петель ланцюжка, яке називається кратністю.

На схемах, якщо необхідно, зазначається кратність раппорта, а також число повітряних петель, які в комбінації зі стовпчиками і створюють візерунки в'язання хрестом.  Коли Ви будете вдосконалювати свої навички та вибирати більш складні візерунки, рекомендуємо зупиняти увагу на тих з них, де крім схем також наведені фотографії в'язаного за даною схемою раппорта.

Це дозволить Вам обирати саме ті візерунки в'язання хрестом, які будуть Вам цікаві й корисні надалі.  Найчастіше опис візерунка виглядає наступним чином.  Спочатку описується перший ряд, потім другий і так далі.  Порядок відбивається на схемах у вигляді послідовності в'язання даних рядів.

Будь ряд починається з однією з петель:  підйому або повороту.  Як ми вже говорили, схеми зазвичай відображають лише один раппорт, який обмежується зірочками. Тобто для того, щоб розтиражувати раппорт Вам необхідно повторювати ту частину схеми, яка знаходиться між зірочками.  Якщо ж Вам необхідно завершити ряд, то для цього застосовується частина схеми, розташована за зірочкою, яка описує раппорт.

Основні візерунки дозволяють виконувати светрів. Залежно від гачка виділяють різні візерунки для короткого і для довгого гачка. Для короткого гачка найбільш популярними візерунками є  щільний візерунок,  шахматка 3 * 3,  довгі петлі,  двоколірний візерунок (проста шахматка) та інші.  Освойте ці візерунки, і перед Вами відкриється прекрасний світ в'язання гачком. За матеріалами lady-lady.ru

візерунки в'язання, в'язання гачком, в'язання гачком, для в'язання