Ажурні візерунки спицями

Ажурні візерунки створюються комбінацією накидов і пров'язування декількох петель разом (мереживні візерунки, витончений трикотаж). Багаторазове рівномірний повторення пров'язування декількох петель разом і накидов формує окремі мотиви.  накид, слід правою спицею підхопити робочу нитку, що лежить на вказівному пальці лівої руки, зверху рухом спиці справа наліво "до себе".

Отриманий накид при пров'язування наступної петлі потрібно притримувати вказівним пальцем правої руки. Ажурні візерунки спицями візерунокЗ виворітного боку роботи накид завжди пров'язуємо як виворітну петлю.  Читання схеми Для вив'язування деталей, прикрашених ажурними візерунками, користуються спеціальними схемами, читання яких не викликає труднощів, оскільки вони, як правило, доповнюються докладними описами умовних позначень використовуваних у схемі значків.

Для прочитання всіх схем необхідно пам'ятати, що, якщо після накиду слід лицьова петля, накид робити в напрямку вперед, щоб робоча нитка лежала на правій спиці в напрямку тому. Якщо після накиду слід виворітна петля, накид робити спереду назад, щоб нитка лежала на правій спиці в напрямку вперед.

Умовні значки, використовувані в схемі, нескладні: їх форма дає уявлення про петлях, пров'язати разом, і розташуванні накиду або накидов щодо цих петель.  Для прочитання схеми зручніше спочатку ознайомитися з докладним описом умовних значків до схеми. Порожні клітини в схемі не мають значення і наводяться тільки для наочності.

Перед початком вив'язування контрольного зразка слід уважно переглянути ряди лічильної схеми не тільки в напрямку справа наліво, але і зліва направо. Ажурні візерунки спицями ажурнийДля виконання ажурних візерунків на рахункових схемах вказані, як правило, тільки лицьові ряди, в виворітних рядах петлі найчастіше в'яжуться по візерунку полотна - виворітними.  Зміни вив'язування виворітних рядів вказуються окремо, поруч зі лічильної схемою.

Кожен лицьової і виворітний ряд починається і закінчується кромочной петлею. Крайколичкувальні петлі на схемах ажурних візерунків часто не вказуються. За матеріалами myknitting.narod.ru

Схожі записи:
  1. В'язані сукні

ажурний, накид, накидом, схема, візерунок