В'язання шапок

В'язання шапок ідеально для початківців освоювати в'язання. В'язання шапок накидВ'язання дитячих шапок дуже просто і зрозуміло навіть новачкові. Потім можна освоїти в'язання шапок модних і літніх, а також шапок в стилі хіпі, а потім і в'язання беретів. В'язання шапок можливо і на спицях і за допомогою гачка.

Перш, ніж почати в'язання будь-яких шапок, зробіть викрійку-основу і нанесіть на неї потрібний фасон. В'язання шапок слід почати з о зняття мірок: виміряйте окружність голови, потім відстань від верхівки до краю головного убору спереду, ззаду і з боків а також від верхівки по скроневої частини. Зазвичай в'язання шапок починається з в'язання обідка з гумки.

В'язання шапок з мохера неможливо без трикотажної підкладки або додавання до мохеровим ниткам вовняних.  А  в'язання гачком шапок починається зверху, від центру шапки і далі виконується по колу. Так от розглянемо в'язання шапочки.  В'язання шапок починається з 5-ти повітряних петель і замикається в кільце. Далі в'язання шапок триває по колу, починаючи кожен ряд з 3-х петель

підйому ряду замість 1-го стовпчика з накидом, і закінчується з'єднанням стовпчика в останню повітряну петлю.  1-й ряд - з колечка вив'язуються 12 стовпчиків з накидом.  2-й ряд - 3 петлі підйому ряду, 1 стовпчик з накидом, 2 повітряні петлі, від повторити 12 разів.

3-й ряд - як другий, але в кожен стовпчик, в'язати по 2 стовпчики з накидом.  4-й та 5-й ряди - 1 стовпчик з накидом, 2 повітряні петлі повторити від 24 рази, при цьому стовпчики в'язати над стовпчиком попереднього ряду.  6-й ряд - як 3-й ряд.  7-й, 8-й, 12-15-й ряди - як 4-й ряд, але повторювати в'язання стовпчиків 48 разів.  9-й, 10-й і 11-й ряди - 1 стовпчик з накидом, 1 повітряна петля, 1 стовпчик з накидом в наступний стовпчик, 2 повітряні петлі повторювати від 24 рази.

16-й ряд - в'язати 144 стовпчика без накида з кожного стовпчика з накидом по стовпчику без накиду, в арки з повітряних петель, по 2 стовпчики без накиду . 17-й ряд - 3 повітряні петлі для підйому, потім в наступний стовпчик 2 стовпчики без накиду зв'язати по 2 незакінчених стовпчики з накидом, зробивши їх з однією вершиною, потім відв'язати 72 рази.  18-й ряд - в'язати 72 стовпчики без накиду.  Для верхівки можна вив'язати маленьку кульку з 3-х повітряних петель і замкнути в кільце.

Потім в'язати в нього по 2 стовпчики без накиду в кожну петлю провязать 2 ряди і закінчити, як почали, 3-ма петлями. Потім стягнути і пришити до верхівки, прикріпивши його з виворітного боку.  Введіть слово синього Відгуки на цю статтю В'язання шапок За матеріалами www.garmoniavdome.ru

бере, в'язання шапок, шапка, в'язаний берет, накид