В'язання шапки простий класичної моделі

Bи дуже швидко зв'яжете цю просту класичну модель з товстої пряжі товстими спицями.  Вироби з товстої пряжі в'яжуться дивно швидко. Шапочка-равлик, створена дизайнером Елізабет Циммерман ще в 1967 році спеціально для в'язання з вовни Sheepsdown, буде готова вже через кілька годин. Ця шапочка була свого часу розроблена у зв'язку з появою нового виду особливої ​​спряденной вовни.

Завдання в'язальниці може злегка ускладнитися через використання товстих спиць: з ними трохи складніше управлятися і, можливо, швидше втомлюватимуться руки. При в'язанні моделей з товстої шерсті також слід пам'ятати, що внутрішня окружність значно менше зовнішньої.  Процес в'язання шапки равлики спицями та кінцевий результат принесуть вам величезне задоволення.

Окружності невеликого розміру можна в'язати різними спицями: почати роботу можна на кругових спицях довжиною 40.5 см, потім варто перейти на панчішні спиці і виконати верхню частину шапочки. Можна зв'язати всю модель шапки на кругових спицях довжиною 60-80 см.  На початкової моделі Елізабет було п'ять спіралей.  Особливі надбавки утворювали гарний край.

Однак після того, як припинялися надбавки, цей жорсткий край зникав. Згодом Елізабет придумала спосіб зберегти їх до самої верхівки шапочки. Для цього довелося зменшити кількість спіралей до трьох (див. фото).  Спочатку шапочка легко виходила з одного клубка, однак виробник скоротив довжину нитки в клубку, не змінюючи при цьому її товщини.

В результаті тепер на одну шапочку потрібно трохи більше одного мотка, а з трьох клубочків може вийти дві шапочки.  СЕРЕДНЯ ЩІЛЬНІСТЬ в'язання: 2 петля = 2.5 см  РОЗМІР: МАТЕРІАЛИ: кругові спиці довжиною 40 або 60 см (5.5 - 8 мм або, можливо, 9 мм для тих, хто в'яже щільно)  М1 = додати 1 петлю. Метод надбавки петель має значення на початку спіралі.  При виконанні збільшень над смугами хусткової в'язки можна використовувати будь-який метод.

Набрати 40 петель.  В'язати 5 рядів прямо (хусткової в'язкою) (фото 1).  Наступний ряд: Додати 60 петель, пров'язуючи (2 лицьових петлі, М1) у всьому ряду, закінчити М1.  З'єднати, простеживши за тим, щоб не перекрутити петлі, і відзначити початок ряду.

Відразу почати візерунок (фото 2).  * 2 виворітних петлі, пров'яжіть 2 петлі разом виворітної, 16 лицьових петель, М1. Повторити від * 3 рази на кожному ряду.  Саме тут метод надбавки петель (М1) має значення: Робочої ниткою зробити петлю так, щоб нитка від правої спиці виявилася зверху (фото 3).  Повторювати по колу, і ви побачите, що в кожному ряду смуга хусткової в'язки зміщуватиметься на одну петлю вліво, а кількість петель мінятися не буде.

Все правильно: Кожна убавка (пров'язування 2 петель разом виворітною) компенсується збільшенням (Ml).  Як мінімум, в одній спіралі мені доводилося опускати одну надбавку М1 в кінці ділянки 16 лицьових петель попереднього ряду. Прикро (фото 4).  На щастя, розпускати виріб не доводиться: Просто підхоплюємо спустився петлю (ззаду) кінчиком правої спиці (фото 5), вводимо ліву спицю під передню стінку і пров'язуємо лицьова (фото 6).

У попередньому ряду була виконана прибавка.  Тепер не забудьте зробити надбавку Ml і в цьому ряду.  Всього 18 рядів. (Елізабет Циммерман говорить про 18 - 20 рядах, однак на 20 ряд може не вистачити пряжі; в показаної моделі 18 рядів) (фото 7).  Після виконання спіралей в 18 рядів можна приступати до виконання убавок маківки, зберігаючи край, сформований з збільшень М1.

Якщо ви хочете більш глибоку шапку і у вас достатньо пряжі, можете додати кілька рядів.  Виконання верхньої частини.  (1 виворітна петля, провязать 2 петлі в місці зворотньої, провязать 2 петлі в місці виворітного, 15 лицьових петель, М1) 3 рази.  Так, другий раз пров'яжіть 2 петлі в місці зворотньої, далі провязивают пару петель лицьовій гладі (фото 8).

Наступний ряд: (1 виворітна петля, провязать 2 петлі в місці зворотньої, провязать 2 петлі в місці зворотньої, 14 лицьових петель, М1) 3 рази.  Наступний ряд: (1 виворітна петля, провязать 2 петлі в місці зворотньої, провязать 2 петлі в місці виворітного, 13 лицьових петель, М1) 3 рази, і т.д., зменшуючи кількість звичайних лицьових петель в кожній ділянці на одну.

Коли ви розпочнеться другий моток вовни Sheepsdown, слід розплести нитку слід. чином: Вовна спрядена в 4 складання не надто щільно.  Відокремте кожну з чотирьох ниток на певній довжині (фото 9). Лизніть одну долоню і швидко потріть обидві долоні близько 5 сек (до тих пір, поки не відчуєте тепло від тертя). В'язання шапки простий класичної моделі шапкаТе ж саме зробіть на іншому кінці нитки.

Злегка скрутіть нитки і різниця товщини пряжі не буде помітна.  Продовжуйте роботу.  Коли залишиться 10 лицьових петель, ті з вас, хто використовує кругові спиці, можливо, захочуть перейти на панчішні спиці. Далі в'язати буде трохи незручно: (провязать 2 петлі в місці зворотньої, провязать 2 петлі в місці виворітного , 1 лицьова петля, М1) 3 рази.

Елізабет пропонує зупинитися тут, протягнути робочу нитку через інші 12 петель, закріпити нитку і завершити роботу. Однак при роботі настільки товстою пряжею 3 зайвих петлі мають значення. Я намагаюся пров'язати ще 1 ряд і отримати 2 виворітні петлі замість 3 наступним чином: ([зняти 1 петлю, пров'язати 2 петлі в місці зворотньої, протягнути через зняту петлю, 1 лицьова петля. Ml) 3 рази = залишилося 9 петель.

Завершити роботу (фото 10).  З'єднати бічний шов обробки хусткової в'язкою, і ваша шапка готова.  При копіюванні інформації посилання на обов'язкове. За матеріалами www.melange-m.ru

петля, шапка, плаття, візерунок, для в'язання, спиця