В'язання шапок спицями з товстої напіввовняної пряжі

Шапки, зображені на цих картинках, були пов'язані з товстої напіввовняної пряжі. Підійде будь-яка фірма-виробник пряжі. В'язання шапок спицями з товстої напіввовняної пряжі шапкаГоловне: у 100-грамовому мотку має бути 100-150 м пряжі. Наприклад, згодиться Семенівська пряжа "Аріна" (123 м/100 г).  Спиці беремо товсті 6.  Довга шапка , як і всякий поважаючий себе шкарпетку або панчоху, в'яжеться на п'яти спицях. Починаємо від краю, поступово просуваючись до верхівки.   На дві спиці набираємо близько 60 петель *.

Це на середній обхват голови ~ 55 см.  Шапка, пов'язана спицями  , Дуже добре тягнеться, але при необхідності можна додати / збавити пару-трійку петель за смаком.  * Якщо ви вирішили в'язати шапку з більш тонких ниток і взяли спиці потоньше - кількість петель потрібно відповідно збільшити. Іноді доводиться зробити кілька спроб, щоб підібрати необхідну кількість петель з певної пряжі для власної голови.

Вяжем початок, приміряємо - не підійшло - розпускаємо.  Набрані петлі необхідно розподілити між чотирма спицями, з'єднавши в кільце.  П'ята спиця - робоча. В'яжемо по колу, як звичайне полотно лицьовій гладдю, нікуди не звертаючи.   Через деякий час ви помітите, що ваше виріб все більше нагадує шапку.

Якщо ви раптом передумали в'язати  довгу шапку, можна закінчити прямо тут, якщо ж рішення непохитно - в'яжіть, поки довжина не наблизиться до 30 см.  Зазвичай цього достатньо.  Закриваємо верхні петлі або протягуємо крізь них хвіст нитки і затягуємо вузлом з вивороту.  Зміцнюємо, щоб не розв'язався, і шапка готова.

Можна носити. За матеріалами cmapywka.ru

петля, шапка, спиця