В'язання шапок почнемо з елегантного берета

Спробуємо пов'язати собі кілька простих речей спицями та гачком. Почнемо з елегантного і нескладної берета. Вам буде потрібно гачок № 4 і вовняна пряжа. В'язати будемо стовпчиками без накида, але рельєфною в'язкою (тобто гачок вводиться під полупетлю попереднього ряду). Отже, в'яжемо ланцюжок повітряних петель (довжина залежить від бажаного розміру).

Перший і другий ряд складаються з стовпчиків без накиду. В кінці другого ряду провязивают три напівстопчиком.  3-й ряд: 3 напівстопчиком, і далі в'яжуть стовпчики без накиду за задню стінку. Малюнок повторюється з першого ряду.  Слідкуйте за тим, щоб ширина полотна не змінювалася. Зв'язавши 70 см, з'єднайте кіски коротких країв полотна.

Відмірявши 15-20 см, обірвіть нитку, просуньте залишився "хвостик" в голку і стягніть ту сторону полотна, яка закінчується напівстопчиком.  Це буде верхній край берета. Протилежний край обв'язуємо декількома (оптимально - 5) рядами стовпчиків без накиду, рівномірно звужуючи від ряду до ряду. Бере готовий!

Коли ви освоїте цей простий спосіб, то можна ускладнити собі завдання і в'язати декількома квітами по спіралі.  Тепер спробуйте зв'язати спицями шапочку з відворотом.  Такий виріб чудово підійде, як дітям так і дорослим. В'язання шапок почнемо з елегантного берета гачокДля першого разу буде розраховувати на дитячу голівку. Наберіть на спиці 11 петель, потім пров'яжіть 31 см хусткової в'язкої (всі ряди лицьовими петлями).

Це буде відворот, його можна зробити різнокольоровими смужками або яким-небудь цікавим візерунком. Закінчивши з відворотом, наберіть 52 петлі по довгому краю пов'язаного полотна, і наступні 5 сантиметрів в'яжіть наступним чином: 1 лицьова і 3 виворітні. Потім так ще 4 ряду, а потім з виворітного боку пров'яжіть по 2 виворітні відразу. У підсумку на спицях має залишилося 39 петель.

Зменшення петель потрібно повторити таким же чином ще раз через 4 ряди. Залишиться вже 26 петель. Ще через 4 ряди зменшення необхідно повторити.  Останні 13 петель робимо панчішної в'язкою (4 ряди), потім збираємо їх на голку, закріплюємо і зшиваємо виріб.

Можна носити! За матеріалами vayjem.com

бере, гачок, накид, плаття, накидом, візерунок