В'язання шапок гачком

В'язання шапок гачком. Частина 1 Розповімо про загальні принципи в'язанні шапок гачком. За допомогою цього матеріалу ви зможете самі зв'язати шапку будь-якої форми. Простіше за все почати в'язання гачком шапки з верхівки. Для визначення розміру шапки виміряйте обхват голови. Для цього ведіть сантиметрову стрічку горизонтально по лобі над бровами і потилиці.  Стрічку натягніть туго. Починаємо в'язати шапку з верхівки. Спочатку зв'яжемо коло. 1. Коло з стовпчиків без накиду (СБН).

Якщо коло в'яжуть СБН, то в'язання починають з 3-х ВП. Потім в останню від гачка петлю в'яжуть 6 СБН. В'язання шапок гачком шапкаДалі в'язання йде по колу по спіралі з додатком 6-ти СБН в кожному ряду. Сехма 1. 2. Коло міцними стовпчиками.  Як в'язати міцні стовпчики дивіться в рубриці. В'язання починають з 4-х ВП, які замикають в коло напівстопчиком.

Роблять 2 ВП для підйому і в'яжуть, прикріплюючись всередину колечка з ВП ще 7 міцних стовпчиків разом з петлями підйому отримати 8 міцних стовпчиків. Стуляють ряд напівстопчиком і знову роблять петлі підйому. Далі в'яжуть, додаючи в кожному ряду по 8 міцних стовпчиків.  3. Коло з стовпчиків з 1 накидом (с1н). В'язання починають з 5-ти ВП, які замикають в коло напівстопчиком.

Роблять 3 ВП для підйому і в'яжуть, прикріплюючись всередину колечка з ВП ще 11 с1н разом з петлями підйому отримати 12 с1н. Стуляють ряд напівстопчиком і знову роблять петлі підйому. Далі в'яжуть, додаючи в кожному ряду по 12 с1н. Схема 2. Способи виконання збільшень при в'язанні шапок гачком.

В'язання подумки можна розділити на клини за кількістю стовпчиків першого ряду. Тобто для СБН-це 6 клинів, для міцних стовпчиків це 8 клинів, а для С1H це 12 клинів.  Збільшення можна виконувати декількома способами, які дадуть різні форми денця. Якщо ми будемо виконувати надбавки друг над другом, то в цьому місці буде утворюватися видимий кут і замість кола вийде багатокутник. Але для шапочки це іноді дасть додаткові можливості.

1. Надбавку виконують завжди на останньому стовпчику клину. У цьому випадку вийдуть симетричні клини з помітною лінією збільшень між ними.  2. Надбавку виконують завжди на першому стовпчику клину. Будуть виходити симетричні клини, трохи закруглюється вправо, з помітною лінією збільшень між ними.

3. Збільшення виконують в кожному клині так, щоб вони розташовувалися не друг над другом. Найпростіший спосіб зрушувати надбавки, це провязивать по 2 стовпчики в петлю відразу після збільшення у попередньому ряді. У цьому випадку буде виходити плоский коло без видимих ​​кутів.  Джерело: журнал Мод. За матеріалами www.liveinternet.ru

Схожі записи:
  1. в'язання гачком
  2. в'язаний купальник

в'язання шапок, шапка, накид, накидом