Я обожнюю шапки з вушками

Я обожнюю шапки з вушками, тому на розробку схеми в'язання шапки з вушками у мене пішло зовсім небагато часу. В'язала я цю шапку на замовлення, попросили друзі з Liveinternet, які знали, що я захоплююся в'язанням шапок. В'язаних шапок у мене дійсно багато і всі моделі я придумую сама причому прямо в процесі в'язання.

А шапок, пов'язаних з цією схемою в  різних колірних варіація вийшло кілька, а саме, три на замовлення (всі різних кольорів) і одна для себе звичайно, найяскравіша.  Для мене цей процес майже як магія, спочатку ніколи не знаю, що вийде у підсумку. Тому іноді розпускаю вже пов'язану частина шапки, якщо щось не подобається. Я не люблю в'язати шапки по готовими схемами.

Так як народження абсолютно унікальною шапочки в моїх руках-це таїнство творчості, задоволення, якого я не хочу себе позбавляти  Отже, якщо ви готові повторити подібний досвід в'язання шапки з вушками і зв'язати себе білу шапку з пухнастим верхи і вушками, як у мене, то вам знадобиться:

70 грам товстої білої пряжі (вовна з акрилом) і 50 грам пухнастою пряжі травичка білого кольору, спиці 6  Спочатку вам потрібно розрахувати кількість петель виходячи з товщини пряжі та обсягу голови. У мене вийшло 85.  Потрібно білої пряжею зв'язати гумкою полотно заввишки 8 см. Після цього в'яжемо травичкою і застосовуємо хусткової в'язки, оскільки травичкою в'язати складніше, ніж будь-який інший пряжею.

Пров'язуємо 4 ряди лицьовими петлями і починаємо убавленіе по 8 петель в кожному ряду рівномірно. Останні кілька петель можна зібрати голкою.  Далі в'яжемо вушка і задню частину шапочки (яка над шиєю), вони в'яжуться разом. Набрати 50 петель білої пряжею і зв'язати гумкою 2 см.

Потім середні 12 петель закриваємо. 19 петель з одного краю знімаємо на шпильку.  З іншого краю 19 петель продовжуємо в'язати гумкою.  Пров'язуємо 2 см білої пряжею, а потім чергуємо по 2 ряди білої пряжі 2 ряди травичкою. Так в'язати 15 см. Потім потрібно збавити краю вушок, щоб вони стали кругленькі. У першому ряду провязать з обох країв по два петлі разом, наступного за три петлі разом.  Потім залишилися петлі закрити.

Потім так само в'яжемо друге вушко.  Зшиваємо верхню і нижню частину шапки з вушками.  Обв'язуємо гачком стовпчиками без накиду всю шапочку по краю в два ряди. Далі можна пов'язати травичкою з квіткового кухоль і пришити їх на вушка з допомогою намистини або перламутровою гудзики.

А ось шапки з вушками, пов'язані з цією ж схемою але в іншій кольоровій гамі. Відтінків пряжі травичка багато можна комбінувати несподівані колірні поєднання або підбирати тон в тон.  Одна моя читачка Ірина Філатова з Риги, зв'язала шапочку для своєї дочки на мою опису і люб'язно надіслала мені фото шапки.  Шапка вийшла дещо інша, але дуже симпатична!

Дочка Ірини живе далеко і вона сама сфотографувалася в цій шапці. Думаю, читачам теж буде цікаво побачити фотографії шапки і дізнатися, що саме змінила Ірина в моделі.  Ось що вона пише, як вона в'язала шапку: В'язання почала з вушок хусткової в'язкою, далі злегка закруглювати в бік потилиці і козирка. Всі петлі зібрала на одну спицю і в'язала головку, чергуючи хусткової і панчішну в'язку.

Основа зроблена. А потім я обв'язала гачком по краю і по голівці ниточкою * травичка *.  Таким чином, у цьому варіанті шапка в'яжеться з цілісно-кроеннимі вушками, що навіть зручніше, ніж у моєму. До того ж Ірина додатково прикрасила шапку помпонами і зробила на вушках зав'язки (в морози дуже цінно!)

Дякую Ірині за додаткові ідеї та фото!  Мені було дуже приємно, що комусь ще знадобився мій досвід. За матеріалами tvoe-uvlecheniya.ru

шапка, в'язання шапок, в'язати гумкою, накид, схеми в'язання, накидом