Щоб зв'язати шапку

Щоб зв'язати шапку в'язання шапок

Щоб зв'язати шапку, нам потрібно:  і завершити нашу в'язання, замаскувавши хвостик робочої пряжі в полотно шапки.  Вибір робочих матеріалів для вашої шапки. Перш, ніж ми приступимо до в'язання, давайте витратимо хвилинку на обговорення приладдя, які нам для цього знадобляться. Почнемо з обговорення пряжі, яку вам слід вибрати.

Деякі види пряжі підійдуть більше, ніж інші, щоб вам було легше пов'язати свою першу шапку. Якщо ви початківець, мабуть, вам краще уникати такої тонкої пряжі, як ця. Якщо ви використовуєте об'ємну або камвольно пряжу, вам буде легше бачити свої петлі, і ваш шарфик зв'яжеться трохи швидше. Вага пряжі зазвичай вказують на ярличку мотка, прочитайте його, щоб дізнатися вага вибраної вами пряжі.

Камвольно пряжа дає по 5 петель на кожен дюйм в'язання, а об'ємна пряжа - по 4 (або менше) петлі на дюйм. Для теплої зимової шапки шерсть - це найкращий вибір.  Якщо ви не хочете в'язати з вовни, ви можете також зв'язати свою шапку з більш зручною бавовняної нитки, яка не так сильно розтягується, як вовняна, і не така тепла.

Якщо ви скористаєтеся об'ємної пряжею, вам знадобиться від 125 до 200 ярдів пряжі для вашої шапки, а якщо ви віддасте перевагу камвольно пряжу - від 150 до 300 ярдів.  Для цієї шапки ми скористаємося круговими спицями розміру 10 (за стандартами американської системи заходів) довжиною 16 дюймів.

Існує кілька різних способів в'язання шапок по колу, але сьогодні ми зупинимося на в'язанні дуже легкою і простій моделі шапки, щільно обтягує голову, з відворотом-роликом, як ця.  Вам також знадобляться маркери петель для того, щоб відстежувати певні петлі по ходу в'язання. Якщо у вас немає маркерів петель, ви можете замінити їх англійськими шпильками або шматочками пряжі іншого кольору. Увага!

Як початківець ви можете подумати, що досить просто обмірити свою голову і потім акуратно набрати по колу кільце петель, замість того, щоб попрацювати над розрахунками масштабу, і вийде шапка потрібного розміру.  Ви, звичайно, можете спробувати зробити так, але при цьому ви сильно ризикуєте: ваша шапка може виявитися крихітною, як для немовляти, або замість шапки у вас вийде відро, в якому потоне ваша голова ... Кращий спосіб обмірити голову так, щоб ви були впевнені , що ваша шапка вам підійде, це виміряти її обсяг у дюймах, потім взяти ті спиці, на яких і ту пряжу, з якої ви збираєтеся в'язати і зв'язати невеликий зразок, щоб порахувати, скільки петель припадає на один дюйм.

По-іншому це називається масштаб.  Тепер помножте мірку, зняту з кола вашої голови, на кількість петель на кожен дюйм довжини, і ви отримаєте кількість петель, яке вам потрібно спочатку набрати для вашої шапки. (Приклад: множимо 21 дюйм на 4 петлі / дюйм, дорівнює 84 петлі).  Можливо, ви захочете округлити одержане кількість петель до найближчого числа, яке легко ділиться на 8, це полегшить вам убавленіе петель.

Округлення в меншу сторону краще, ніж округлення у більшу сторону, тому що шапка трохи поменше розтягнеться з часом і буде в самий раз, а шапка трохи більше буде спадати, коли розтягнеться.  Тепер ви готові до в'язання. Наберіть на спиці кількість петель, яке ви щойно розрахували.  Якщо ви не потрудилися сісти і зробити розрахунки, не кажіть потім, що ми вас не попереджали!

Тепер потрібно з'єднати кінцеву петлю з початковою в коло так, як показано. Будьте обережні, щоб не перевернути і не перекрутити ваші петлі, так як потім цього буде не виправити, і тоді доведеться все розпустити і почати в'язання з самого початку. Якщо ви ніколи не робили цього раніше, вам варто переглянути наш навчальний відео ролик з в'язання по колу. Тепер просто продовжуйте в'язати лицьовими петлями по колу.

Чудова принадність в'язання по колу полягає в тому, що поки ви продовжуєте в'язати, початковий край сам закручується в ролик, утворюючи потрібний нам відворот-окантовку шапки. Більш щільний край-ролик зажадає пари зайвих дюймів в'язки, щоб шапка вийшла не надто короткою. Коли ви зв'яжете полотно завдовжки 6-7 дюймів, приміряйте свою шапку.

Якщо вона здасться вам короткою, продовжуйте в'язати, а якщо її довжина вас влаштовує, значить, пора начитати збавляти петлі. Якщо вона здасться вам занадто довгою, можна просто побільше закрутити відворот-ролик, нічого страшного.  Робити убавленіе петель не так вже й складно, але якщо ви ще не переглянули наш навчальний ролик на цю тему, вам варто зробити перерву в роботі і подивитися його, перш ніж ви продовжите в'язати вашу шапку.

По ходу в'язання наступного ряду розміщуйте маркери петель через кожні 8 петель.  Довяжіте до 2 останніх петель перед маркером та зробіть убавленіе. Продовжуйте робити те ж саме по всьому колу шапки.  Продовжуйте робити убавленіе петель перед кожним маркером петель в кожному ряду до тих пір, поки не довяжіте до верху вашої шапки. У міру збавляння петель ви помітите, що дірка нагорі вашої шапки стає все менше і менше.

Коли робочий простір стане занадто тісним для комфортного в'язання, ви можете злегка витягнути гнучку частину кругової спиці з полотна в'язання, зібравши роботу в невеликі складки, як показано.  Завершення верху шапки. Коли на ваших спицях залишиться всього 4 петлі, можна буде відрізати нитку пряжі.

Тепер візьміть голку або в'язальних гачок і протягніть цей хвостик пряжі через залишилися 4 петлі по ходу в'язання, щоб затягнути отвір і отримати завершений верх шапки.  В'язальним гачком витягніть хвостик нитки всередину шапки, відріжте зайве, залишивши 6 дюймів довжини, і вплетені його в полотно шапки з виворітного боку.  Перемога! Ось вам і ваша шапка!

ВІТАЄМО! За матеріалами pepita.ru

петля, в'язання шапок, гачок, шапка, спиця