В'язана шапочка

Цю красу створила Linda.  Пряжа: Люкс (колір Фуксія і трохи само) - бл. 30гр, Бебі фліс (зелений) - бл. 10 гр.  Спиці: № 2.5  Гачок: № 2.5

Розміри: ширина ок 44 см, висота бл. 16 см.  Приблизно на висоті 12 см у мене закінчилася яскраво-рожева нитка і довелося довязивать блідо-рожевою.  Без прикраси з листочків видок вийшов фіговий - лисий і нецікавий.  2.5-3 см резинкою 1х1 з додаванням латексовой ниточки для кращої резінчатості.  Потім поділити все на 6 частин + кромочні.

У кожній частині в'язати косу 2х2, обрамлену по 1п виворітного з кожного боку, проміжки заповнити довгою перловою в'язкої (як гумка 1х1, тільки кожні 2 ряди міняти розташування осіб / ізн).  Викрійка: на 13 см в'яжемо рівно, потім убавкі по 1п у кожної коси в кожному 2-му ряду - ще 3 см, потім залишилися петлі зняти на нитку і нитку туго зав'язати.  Набрати 21П, в 7-у від гачка зв'язати стовпчик б / н і дов'язати такіміже ст б / н до початку косички.

Потім зробити в цю ж останню петлю ще 1 ст б / н, 2 петлі, ще 2 ст б / н в ту ж останню петлю, і продовжити обв'язувати стовпчиками б / н зворотний бік кіски, недов'язаний 1 стовпчик до кінця.  Потім зробити 6 петель, розвернутися і в'язати наступний ряд, чіпляючись тільки за задню половинку петельки від стовпчиків попереднього ряду. Там, де на перегині були 2 петлі, зробити 1 ст б / н, 2 петлі, 1 ст б / н, і продовжити по іншій стороні. До кінця недовязивать по 3 ст.

Закінчити в'язання, коли на кожній стороні аркуша буде по 5 піко (всього 9), і після останнього піко зв'язати ще один ряд, недов'язаний приблизно 5-6 стовпчиків до кінця, зробити 1 напівстовпчик, потім на вив. стороні на ряд нижче ще 2 напівстопчиком і закріпити нитку.  При в'язанні наступних листочків чіпляти останнє піко тієї сторони, яка завертається вниз, за ​​нижню сторону сусіднього листочка, за 1-2 ряду до останнього, приблизно на рівні останнього піко.

В останньому ряду на перегині з'єднати листочок з іншими.  Так виходить конструкція з 6 листочків.  Закріпити і сховати все хвостики.  Для декоративної петельки: пов'язати маленький листочок (на основі не 21 петлі, а скажімо 8 петель), роблячи піко по 3п, щоб не дуже бовталися, недовязивая в Кадом ряду по 2 стовпчики. Рядів - ну, скажімо 6-7 (на відміну від 9 рядів у нормальному листочку).

В останньому ряду дов'язати до перегину і прямо звідти зв'язати красивий шнурочок довжиною ок. 10-12 см (хто як уміє, мені технологію його в'язання словами не пояснити).  Нитку залишити деякої довжини (ок 25 см), щоб їй же і пришити це все до шапці. Нитку закріпити.

Накласти на шапочку конструкцію з листочків, поєднавши центри. Втягати в голку хвіст від шнурочки (ах, який склад) і пришити їй ці центри гарненько, так, щоб шнурочок як би виростав з центру оберемки листочків.  Заодно прихопити шнурочок поряд з тим місцем, де з нього росте маленький листочок. Вийде симпатична вертикальна петелька і стирчить вбік держак шнурочки ок. 2 см з бовтається на ньому листком.

Щоб великі листочки не бовталися як попало, я їх нижні сторони (ну, ті, які вважалися нижніми при з'єднанні ...) пришила крайками до шапочці. Тільки трошки, ок.  1.5 см уздовж краю.

Ягодка: 3 петлі з'єднати в кільце, 1 петлю для підйому, в це кільце зв'язати 6-7 ст / б / н, з'єднати з петлею підйому, ще 2 ряди поверх (як завжди у в'язанні по колу, з розворотом після кожного ряду і з з'єднанням підйомної петлі і останнього стовпчика), в наступному ряду зв'язати двічі по 3 стовпчика разом (як убавкі робляться) - щоб було різке закруглення. І затягнути нитку.  А потім я зворотною стороною гачка запхала всередину ягідки обидва хвоста От і все. За матеріалами club.season.ru

Схожі записи:
  1. Дитячі пінетки спицями

гачок, спиця, шапка, петля, в'язання