Моделі в'язаних шапок

Захотілося зв'язати якусь нову шапочку на зіму.Покопалась на різних сайтах, вибрала кілька варіантов.Викладиваю-раптом кому теж стане в нагоді. ШАПОЧКА Модель виконана гачком. Вам знадобиться: 100 г товстої акрилової пряжі; трохи чорної пряжі для смуг; гачок № 5.

Зв'яжіть денце шапочки, починаючи з верхівки, для цього за схемою 10 зв'яжіть коло СБН діаметром 10 см (7 н.), Потім повторіть 3 рази * 1р. без надбавок і 1 ряд з збільшеннями в продовження в'язання кола *. Далі в'яжіть рівну частину шапочки, для чого пров'яжіть 1 руб. рівно і почніть в'язання оздоблювальних смуг, чергуючи 2 р. чорної пряжею і 2 р. белой.Закончіте чорною смугою і обв'яжіть край рачьім кроком. Для бантиків зв'яжіть чорної пряжею смуги з 5-ти СБН довжиною 10 см.

Моделі в'язаних шапок спицяЗшийте смужку в кільце і кінцем робочої нитки перетягніть бантик посередині, залишаючи шов на виворітній стороні. Пришийте бантики до смуг. Шапочка. Модель виконана гачком. Вам буде потрібно: по 100 г меланжевого мохера; гачок № 3,5.

Почніть з верхівки: ланцюжок з 5 ВП зімкніть в колечко і в'яжіть с1н по колу, розширюючи його за схемою до діаметра 20-22 см. перевірки розмір приміркою! Потім в'яжіть 19 см, не розширюючи круг.Закончіте в'язання 6 рядами с1н і поруч рачій крок. ШАПОЧКА. Модель виконана гачком і спицями. Вам знадобиться: 100-150 г букльовану пряжі; гачок № 3. Наберіть ланцюжок з 3-х ВП, зімкніть її в колечко і в'яжіть СБН коло діаметром 19-20 см.

Потім продовжуйте в'язання СБН по колу без додатків 10-12 см. Зв'яжіть на спицях смужку по схемі 11, рівну по довжині обсягом голови. Пришийте її до шапочці. Відзначивши середину шапочки і відступивши від неї в різні боки однакову відстань, в'яжіть вушка СБН. Для цього виконуйте прямі і зворотні ряди. Довжину вушок визначте за власним бажанням. В останніх рядах для оформлення закругленого краю, пров'язуйте з кожного боку вушка на 1 СБН менше.

По краю денця і тулії шапочки пров'яжіть один ряд рачьім кроком. Біла шапочка. Модель виконана спицями. Вам знадобиться: 100 г вовни; спиці № 4,5. Наберіть на спиці 64 п. і в'яжіть хусткової в'язкою 3 ряди, потім переходите на лицьову гладь і в'яжіть прямо.Через 14 см рівномірно зменшуйте в кожному особовому ряду по 1 п. через 8 п. (тобто 8 п. в ряду) . залишилися 16 п. пров'яжіть по 2 п. разом, а потім 8 п. зберіть на нитку і закріпіть на вивороті.

Зшийте шов і наберіть по нижньому краю з кромок петель по 22 п. з двох сторін від шва і в'яжіть 14 см задник хусткової в'язкою. Потім закрийте всі петлі. За матеріалами mis-tres.ru

гачок, спиця, плаття, петля, схема, в'язання