В'язання пінеток спицями справа не важка

У вас чи ваших знайомих з'явилося маля? Звичайно, майбутні мами і численні родичі заготовляють заздалегідь все, що може знадобитися діткам. Давні звичаї наказують вагітній жінці не займатися нічим, що пов'язане із забезпеченням майбутнього малюка, так як народження - це таїнство, яке не можна планувати, а страх, що щось може піти не так, ні-ні, та потривожить.

Але незважаючи на це, після народження мало хто відчуває нестачу в чепчики, пелюшках, ліжечках, одеялко і візках.  Є така деталь дитячого гардеробу, яка абсолютно необхідна і про яку іноді забувають. Це  пінетки для новонароджених. Дитячі пінетки ви можете зробити своїми руками:  в'язання пінеток спицями або гачком - справа не важка.

Подаруйте  в'язані пінетки на день народження малятка - те, що зроблено своїми руками, буде радувати ще більше. Ну а для свого малюка пінетки зв'язати просто необхідно. Ви можете експериментувати, а можете використовувати готові схеми в'язання пінеток. Отже, що для цього потрібно?  Ви прекрасно розумієте, що шкіра маляти дуже ніжна, тому серйозно поставтеся до того, які нитки ви будете використовувати для в'язання пінеток.

Переважні тут натуральні бавовняні нитки.  Вони не будуть дратувати шкіру і будуть приємні на дотик. Однак для холодної пори року чудово підійде і такий матеріал, як акрил.  Ця нитка хоч і синтетична, але м'яка і тепла.  Звичайно, ваші пінетки варто прикрасити, як декор краще вибирати такі матеріали, як в атласні стрічки, декоративні шнури або тасьми, самостійно сплетені мережива і т.п.

Деякі рекомендують використовувати також різні намистини, паєтки і стрази. Так, ці декоративні елементи. Безсумнівно, прикрасять пінетки для малюка, але чи будуть вони безпечні? Чи не виникне ситуація, коли малюк пораниться про пайетку або відірве намистину? На наш погляд, не варто так ризикувати. Тим більше вишивка, плетіння та декоративне в'язання прикрасять дитячі пінетки анітрохи не гірше.  Отже, як зв'язати пінетки? Розповімо дуже доступно і детально.

Урок «  пінетки для початківців "- вашій увазі.  В'язання пінеток спицями зажадає 5 маленьких панчішних спиць № 3 та 50 грамів ниток.   Наберіть на спицях 40 петель і, замкнувши їх у кільце, розподіліть на 4 спиці. Далі вив'язувати гумку, поки у вас не буде пов'язано 7 сантиметрів по схемі «1 лицьова, одна виворітна".

У нас вийшла частина пінеток, яка буде охоплювати кісточку малюка.  Далі вивяжем верхню частину стопи наших пінеток. Для цього на робочу спицю № 1 перемістити ще 4 петлі зі спиці № 2 (на спиці № 1 тепер опинилося 14 петель), інші 26 слід відкласти, залишивши на спицях. Тепер пров'язуємо 18 рядів лицьовими петлями тільки 14 петель, які розташовуються у нас на спиці № 1.

Тепер прийшов час сформувати головну частину пінетки.  Для цього слід набрати по бічних частинах щойно пов'язаної верхній частині стопи пінетки по 10 петель і підключити до роботи залишені нами до часу петлі, розмістивши їх на спицях так: на спиці № 1 - 14 петель (носок), на спицях № 2 і № 4 - по 16 петель (бічні частини), на спиці № 3 - 14 петель (п'ята). На ваших спицях всього 60 петель. Далі слід провязать по колу 9 рядів.

А в ряду № 10 пров'яжіть разом дві перші і дві останні петлі на першій і третій спицях (носок і п'ята).  Тепер у нас вийшла така картина: 12 петель на спиці № 1 (носок), 16 петель на спиці № 2 (лівого краю), 12 петель на спиці № 3 (п'ята) і 16 петель на спиці № 4 (правого краю). На час відкладіть всі петлі, виберіть тільки 12 петельок на спиці № 1 (носок) і, пров'язуючи їх, отримаєте підошву.

Важливо в кінці кожного ряду останню петлю підошви провязивать разом з наступного петлею з числа відкладених, виходить то ліворуч, то праворуч. У результаті ви пров'яжете таким чином всі петлі бічних частин. Тепер залишається лише закрити петлі носка і петлі п'яти і зшити краю.  В'язання пінеток гачком - заняття захоплююче.

Від  в'язання пінеток спицями воно відрізняється тим, що в'язання гачком дає можливість включення будь-яких декоративних прийомів.  Пінетки виходять надзвичайно ошатні.  До речі, з пінеток ви можете тільки почати вашу творчість, а це може бути, так би мовити, першим етапом.  Отже, вам знадобиться гачок, розмір якого буде залежати від того, які ви взяли нитки.

На тонкі бавовняні нитки потрібен буде гачок поменше, а на акрил або шерсть - побільше.  Наші в'язані пінетки будуть двоколірні, тому визначимося, що колір буде основною і додатковий. Можна вибрати ніжний рожевий і білий, блакитний і білий, оранжевий і білий - тут все залежить від вашого смаку, але основний колір повинен бути темнішим.  Почнемо в'язання гачком пінеток з вив'язування стопи.

Для цього основним кольором зв'яжемо ланцюжок з 10 повітряних петель, а навколо неї вивяжем овал довжиною 8 см, що складе приблизно 5-6 рядів навколо ланцюжка.  Тепер, коли стопа готова, подумки відзначаємо останній ряд овалу і пров'язуємо ще два ряди напівстопчиком без накиду. Потім продовжуємо в'язати ще 2-2,5 см стовпчиками без накида, вив'язуючи таким чином бічні "стінки" стопи пінеток. Тепер ділимо стопу на носок і п'яту.

Носок пров'язуємо стовпчиками з накидом так, щоб поверхня носка була паралельна стопі.  Після того, як вив'язати носок, вив'язувати п'яту стовпчиками з накидом. Коли п'ята готова, вив'язувати по колу частина, облягаючий кісточку дитини.  А далі справа за прикрасою, ми можемо пов'язати його нитками іншого кольору, воно може бути мереживним і розташовуватися в різних частинах в'язаних гачком пінеток. За матеріалами u-la-la.ru

схеми в'язання, в'язання гачком, пінетки, в'язання пінеток, в'язання гачком