Для в'язання пінеток спицями

Для в'язання пінеток вам потрібно: • 80 см сатиновою стрічки шириною 11 мм.  Гумка.  Поперемінно 2 лицьові, 2 виворітні.  Лицьова гладь.

Лицьові ряди - лицьові петлі, виворітні ряди - виворітні петлі, в кругових рядах в'язати лицьовими.  Платочная в'язання.  Особові і виворітні ряди - лицьові петлі.  Опис роботи.  Ниткою кольору Confetti color набрати 32 (36) петель і рівномірно розподілити їх на 4 панчішні спиці.

Для халяви майбутніх пінеток зв'язаного 6 кругових рядів хусткової в'язкою.  Потім в'язати лицьовій гладдю, при цьому середина п'яти - початок кругового ряду.  На висоті халяви 6 см виконати 1 круговий ряд з дірочками для протягування шнурка (а саме, * провязать 2 петлі разом лицьовою, 1 накид, повторювати від *).  На всіх петлях зв'язати ще 1 круговий ряд лицьовими, потім в'язати лицьовими на 8 (9) петлі 1-й спиці і на З петлі 2-й спиці.

Після цього в'язати для верхньої частини тільки на наступних 10 (12) петлях хусткової в'язкої прямими і зворотними рядами, разом останні 5 (6) петель 2-й спиці і перші 5 (6) петель 3-й спиці, інші петлі відкласти.  Через 4 (5) см верхньої частини почати в'язати на всіх петлях хусткової в'язкої круговими рядами, причому початок кругового ряду тепер знаходиться перед 10 (12) петлею передньої частини.

У 1-м круговому ряду в'язати на 1-й спиці 10 (12) петель верхньої частини, 2-й спицею вив'язати 10 (12) петель з кромок і підв'язати до них наступні відкладені 6 петель, всього 16 (18) петель; на 3-й спиці в'язати для п'яти наступні 10 (12) петель, на 4-й спиці в'язати інші 6 петель і вив'язати з кромок 10 (12) петель, всього 16 (18) петель.  Через 9 (11) кругових рядів виконати збавляння на петлях 1-й і 3-й спиць.

Для цього обидві перші петлі провязать протяжкою (зняти першу петлю як лицьову, 1 лицьова і протягнути її через зняту петлю) і пров'язати обидві останні петлі разом лицьовою.  Ці збавляння повторити 3 (4) рази в кожному 2-му круговому ряду.  Залишаються по 2 петлі на першій і третій спиці.  Зв'язати ще 1 круговий ряд виворітними, потім перевести по 1 петлі 1-й і 3-й спиць на 2-у і 4-у спицю.

Решта по 18 (20) петель скласти і зшити трикотажним швом.  Скласти сатинову стрічку навпіл, обрізати її кінчики навскоси, протягнути через ряд з дірочками і зав'язати бантиком.  Начебто все, пінетки готові!  Використано матеріали з журналу «Сабріна", № 6, 2007 р., «Baby". За матеріалами klubochek.net

для в'язання, пінетки, в'язання пінеток, накид