В'язання пінеток гачком

Буде потрібно: гачок № 1,6, намистинки для прикраси двох кольорів, готова трояндочка з стрічки, стрічка для протягування по щиколотці Опис При в'язанні пінетки користуйтеся схемою, наведеної нижче. УВАГА! Залежно від складу пряжі кількість стовпчиків при в'язанні може відрізнятися.     Основним кольором набрати ланцюжок з 10 повітряних петель, навколо неї зв'язати розміром, рівним довжині стопи (у зразку 8 см, 5-6 рядів навколо ланцюжка).

Позначаємо для себе останній ряд овалу, з нього тепер необхідно пров'язати ще два ряди: 1-ий ряд в'яжемо напівстопчиком без накиду без надбавок, а 2-й ряд теж напівстопчиком без накида з останнього ряду овалу, але повернені до напівстопчиком попереднього ряду на 90 градусів (тобто в'яжемо за іншу стінку петлі останнього ряду овалу). Далі в'яжемо без надбавок 2-2,5 см стовпчиками без накида. В'язання пінеток гачком ажурнийВийшли стінки стопи пінеток.

Отриману стопу подумки ділимо навпіл - передня частина і частина п'яти. Передня частина стопи в'яжеться стовпчиками з накидом в два-три ряди (залежно від ниток), вона повинна бути паралельна стопі. Тобто нам необхідно пов'язати полуовал із стовпчиків c накидом на стінках стопи, але від країв до центру.

Таким чином, починаємо в'язати стовпчиками без накида від середини стінки стопи по контуру овалу до наступної середини стінки стопи, не забуваючи на закругленні (на носі пінетки) робити збавляння, відповідні півовалом. Перевертаємо в'язання і в'яжемо у зворотному напрямку наступний ряд, також не забуваючи робити збавляння.

Коли полуовал досяг необхідного розміру, необхідно зшити або зв'язати за допомогою сполучних стовпчиків по виворітній стороні стовпчики з накидом останнього ряду, з'єднуючи при цьому перший столобік з останнім, другий з передостаннім і т.д. Для краси, один з лав передньої частини можна провязивать ажурно, чергуючи стовпчики з накидом і повітряні петлі.

П'яткова частина стопи в'яжеться столбікаміс накидом в чотири ряди. На стінках п'яткової частини в кожну петлюпровязать стовпчик з накидом, а також для з'єднання з передньою частиною стопи, провязать по два стовпчики з накидом з кожного крайнього в ряду стовпчики з накидом передньої частини стопи, з'єднувальним стовпчиком закінчити ряд. Наступний ряд провязать ажуром, пров'язуючи стовпчики з накидом в непарні петлі попереднього ряду, а між ними провязивать повітряні петлі.

У наступному ряду пров'язати стовпчики з накидом в кожну петлю попереднього ряду. У четвертому ряду виконати обв'язку краю з раппортом: стовпчик без накиду, 2 петлі пропустити, 5 стовпчиків з накидом в одну петлю, дві петлі пропустити.

Прикраса. Основним кольором з петель ажурного ряду п'яткової частини вив'язати оборку з наступним раппортом: стовпчик з накидом, дві петлі пропустити, далі в одну петлю 5 стовпчиків з двома накидами, чередуемие 1 повітряне петлею, дві петлі пропустити. Контрастною ниткою обв'язати оборку стовпчиками без накида, пров'язуючи між усіма стовпчиками з накидами по одному стовпчику без накиду під петлі попереднього ряду (див. схему для обв'язки). Для оборки навколо стопи контрастною ниткою провязать з кожного з'єднувального стовпчика (провязани навколо овалу) провязать по 5 стовпчиків без накиду.     Пришити на оборки контрастні намистинки, прикрасити намистинками полуовал передньої частини стопи, пришити трояндочку, зроблену з тканини, або пов'язаний самостійно квіточку на середину полуовала передньої частини стопи. Крізь ажурний ряд п'яткової частини протягнути стрічку, на яку будуть зав'язуватися пінетки (на зразках не представлена) За матеріалами www.crocheting.ru

накид, ажурний, гачок, накидом, пінетки, схема