Пінетки замість вовняних шкарпеток

Пінетки - це черевички на м'якій підошві для самих маленьких дітей. Пінетки створені скоріше для декоративних цілей, щоб зігріти крихітні ніжки, ходити вдома, на прогулянку в колясці і милуватися ними. Пінетки можна чудово використовувати замість вовняних шкарпеток. Крім того вони допомагають закінчити образ милого карапуза при виході "у світ" або на фотографії. Адже вони такі різні, красиві, милі.

В'язання пінеток на спицях: Черевички для малюків і шкарпетки в'яжуть саме так - всього на двох спицях. Кількість петель визначте за зразком і обсягом ноги навколо щиколотки. Хусткової в'язкої пров'яжіть кілька рядів.     Їх кількість має бути достатньою для паголенкі - тобто відрізка від початку п'яти до щиколотки. Потім відлічите половину петель і позначте (наприклад, кольоровий ниткою) центральну, непарну петлю.

В'яжіть і далі хусткової в'язкою, але в кожному ряду робіть по два накиду: один до і один після центральної петлі. Ця частина носка складає відстань від кінця підйому ноги до великого пальця.     Число рядів визначте, прикладаючи в'язання прямо до ноги. Тепер пров'яжіть 6 рядів панчішної в'язкою без додавання петель.

Там, де рівне полотно .- лицьова частина носка. продовжуйте хусткової в'язкою, зменшуючи через ряд по 4 петлі: одну на початку в'язання, ще одну в кінці полотна і по одній перед центральною петлею і після неї. Так. збавляючи, пров'язати 8 рядів. Останній ряд закрити будь-яким способом. Полотно скласти навпіл: воно буде повторювати профіль ноги.     Потім з'єднати кеттельні швом (стик) низ і бічну сторону.

Якщо перший ряд був набраний туго або у ноги високий підйом, то бічну сторону слід зшивати не до кінця. Ці шкарпетки приваблюють не тільки простотою в'язки. Якщо вони будуть нанесені, вниз можна відрізати, бічний шов розпустити і надвязать знову. А якщо знизу ви пришиєте шматочок шкіри або брезенту, викроївши їх за розміром підошви, то вийдуть домашні тапочки.

Їх можна вишити по панчішної в'язки ниткою яскравого кольору. (Стаття за матеріалами сайту http:// avemeri. By. Ru) Матеріали: зовсім трохи вовняний або бавовняної пряжі.     ОПИС РОБОТИ Спочатку потрібно зв'язати підошви для пінеток. Зв'яжіть ланцюжок з 12 повітряних петель, потім ст. б / н на третій від початку петлі ланцюжка.

Обв'яжіть ланцюжок з обох сторін ст. б / н 4 рази, додаючи на двох петлях з кожного боку підошви - з боку миска і п'яти - спочатку по 3 ст., а потім по 2 ст. Зв'язавши підошву, поміняйте нитку на нитку іншого, основного кольору і зв'яжіть ст. б / н два кола бортика, пров'язуючи кожен ст. під петлею ст. на підошві. Зверніть увагу на те, що краще не в'язати по спіралі - у такому випадку обробка іншим Увет не вийде гарною.

Кожен ряд краще закінчувати напівстопчиком на першій петлі попереднього ряду, а наступний ряд починати з однієї повітряної петлі для підйому.     Провязав два ряди бортика, складіть пінетки вздовж і визначте петлю, з якою ви почнете вив'язувати носок: відлічите від центральної петлі вісім петель вправо і вліво і отметьтекрайніе петлі ниткою іншого кольору.

Протягнувши нитку під зазначену петлю, зв'яжіть 8 ст. з накидом, вводячи гачок в кожну другу петлю бортика. Пінетки замість вовняних шкарпеток в'язання пінетокУ наступному ряду пров'яжіть 4 ст. с / н після кожного другого ст. попереднього ряду. Носок виконаний. Щоб зміцнити мисок, відтягніть нитку до бортику і пров'яжіть вздовж миска 6 ст. б / н.

Тепер можна перейти до чобітки. В'яжіть його ст. с / н на кожному ст. попереднього ряду, ряд закінчуйте напівстопчиком, а наступний ряд починається 2 повітряними петлями для підйому. Виконайте так 4 ряди. Чобіток закінчений.

Обв'яжіть його одним рядом ст. б / н ниткою контрастного кольору і зв'яжіть кромку зубчиками: їх утворюють ланцюжки з 3 повітряних п., виконані між ст. б / н. Зробіть шнурок для стягування пінетки: ланцюжок з 40-50 петель обв'яжіть полуст. На кінцях шнурка зробіть пензлика або квіточки. Щоб вийшли квіточки, на останній петлі шнурка виконайте 4 пелюстки - ланцюжки з 5 повітряних петель.

Можна пов'язати і трохи інакше: підошви вив'язати на ланцюжку з 15 п., її обв'язати ст. б / н 5 разів. Додавати, як і в першій моделі. Зв'язавши підошву, обв'яжіть її трьома рядами ст. б / н. Потім зв'яжіть ще одну таку ж овальну деталь, яка буде служити одночасно і носовою частиною і язичком пінетки. Накладіть її на борт і обв'яжіть ст. б / н, продевая гачок одночасно в петлю бортика і язичка пінетки.     Нитка краще взяти контрастного кольору.

Цією ж ниткою продовжуйте в'язати і саму пінетки - один ряд ст. б / н і один ряд ст. з / н. Поміняйте нитку. Зв'яжіть ще 4 ряди ст. с / н, останній ряд в'яжіть ниткою контрастного кольору. Обв'яжіть весь бортик поруч ст. б / н і останній ряд - зубчиками. Зв'яжіть шнурок, Протягніть його, зав'яжіть. За матеріалами http:// lel.khv.ru

пінетки, гачок, в'язання пінеток, накид