Для в'язання пінеток

Для в'язання пінеток потрібно 30-50 г різнобарвною пряжі. Кольори підберіть яскраві. Для цієї роботи підійдуть залишки шерстяний, об'ємної або бавовняної пряжі. Пінетки в'яжуться на двох спицях 3 мм, хусткової в'язкої (кожен ряд в'яжеться лицьовими петлями).  Для в'язання даних пінеток використані три кольори об'ємної пряжі в чотири складання: темно-синій, білий і бірюзовий.

Розрахунки дані на 10-й розмір. Якщо вам потрібен більший розмір, додайте до даних розрахунками кілька петель (4, 6, 8, і т. д.).  Спочатку в'яжуться підошви.  Наберіть 41 петлю і зв'яжіть два ряди.

Центральну 21-ю петлю відзначте кольоровою ниткою для орієнтира. У третьому, п'ятому та сьомому рядах зробіть одне додаток перед центральною петлею, друге після неї. У парних рядах накіди пров'язуйте лицьовій зверху, щоб не було ажурних пропусків.  Зв'язавши підошву пінеток темно-синьою ниткою, введіть у в'язання нитка бірюзового кольору.

Бортики вив'язувати наступним чином: зв'яжіть чотири ряди бірюзовою ниткою, два білої, знову чотири ряди бірюзовою і два ряди темно-синьою ниткою. Далі вив'язувати носок. Для цього розділіть петлі на три частини. Для бічних частин по 19 петель, для центральної частини 9 петель.  Зв'яжіть 19 петель бічній частині і 8 петель центральною. Дев'яту петлю пров'яжіть разом з першою петлею іншої бічної частини лицьової петлею знизу.  Поверніть в'язання.

Зв'яжіть вісім петель лицьовими, а дев'яту і першу петлю бічній частині разом виворітного. Поверніть в'язання. В'яжіть тільки центральну частину, щоразу пров'язуючи в кінці ряду по дві петлі разом (одну петлю центральної частини і одну бічну петлю). Коли на бічних частинах залишиться по 10 петель, в'язання носка завершенні.

Далі в'яжіть вісім рядів на 29-ти петлях.  У дев'ятому ряду виконайте отвори для шнурка, пров'язуючи по дві петлі разом лицьовою і роблячи один накид. Проміжки між отворами 3-4 петлі. Потім в'яжіть три ряди темно-синьою ниткою, два ряди білої і два ряди бірюзовою ниткою.

Наступний ряд в'яжіть бірюзовою ниткою так: 1 лицьова, 1 накид повторюйте до кінця ряду. У виворітного ряду накіди пров'язуйте лицьовими знизу, щоб утворилися ажурі. Закінчіть в'язання двома рядами темно-синьою ниткою.  Закрийте петлі не затягуючи.  Зшийте готові пінетки вертикальним трикотажним швом по лицьовій стороні.

З різнокольорових ниток свейте шнурок, продерніте його в отвори на пінетках. Окремо зробіть помпони і прикріпіть їх до кінців шнурків. Для в'язання цих пінеток потрібно пряжа Sandens Sisu (80% шерсть, 20% поліамід, 160 м/50г) по 50г рожевого і темно-бузкового квітів, спиці 2,5 і 3,4 серечка з тканини (2 побільше і 2 менше), 2 гудзики для вузла.  Щільність в'язання: 27 петлі х 38 рядів гладдю на товстих спицях = 10 х 10см.

Починайте в'язати ці пінетки з підошви: наберіть на товсті спиці рожевої пряжею 17-19-21 петель і в'яжіть завжди хусткової в'язкою. Додайте за 3-й ряд по обох краях до внутрішньої сторони по 1 петлі таким чином: у проміжку між 2 петлями пров'язуйте  , Перевертаючи проміжну нитку.  Повторіть додавання кожен 2-й ряд ще 2 рази = 23-25-27 п. Потім пров'яжіть без додатків 10-12-14 рядів і зменшіть за наступний ряд по обох краях по 1 петлі.

Повторіть збавляння ще 2 рази кожен 2-й ряд = 17-19-21 п. Потім вяжіте верхню частину, додавши відразу по правому краю вироби 7-7-8 петель для п'яти. Пров'яжіть 0-2-2 ряду. Далі додавайте по лівому краю вироби по внутрішній стороні по 1 петлі кожен 2-й ряд 7 разів = 31-33-36 п.  Увага!

Закрийте на 13-15-17-му рядах по правому краю вироби разом 15-16-17 п. для верху.  Потім, починаючи з 21-23-25-го ряду, в'яжіть по лівому краю 15-16-17 п. по внутрішній стороні 2 петель 2 лицьові петлі разом кожен 2-й ряд 7 разів.  Далі додайте за 22-24-28-й ряд по правому краю 15-16-17 п. Коли пров'яжіть 35-39-45 рядів, закрийте залишилися 17-19-21 п.  Збірка: зніміть по верхньому краю темно-лілового пряжею на тонкі спиці 38-40-44 п. і пров'яжіть лицьовій гладдю 8 рядів. Закрийте петлі.

Пришийте на пінетки велике серце і нашейте на нього маленьке. Пришийте гудзик до верху серця. Виконайте задній шов і шов підошви пінетки. Зв'яжіть другу таку ж пінетки.  Для в'язання пінеток потрібно 30-50 г тонкої акрилової пряжі синьо-зеленого кольору.  Пінетки в'яжуться гачком 2.

Стопа: в'язати за схемою на рис. 4 і потім виконати 3 р. полуст. з / н.  Мисок: в'язати центральні 7 п. 3 р. ст. с / н і пришити.  Обв'язати все п. 3 р. візерунком за схемою і закінчити в'язання.  Другу пінетки в'язати також.  Види петель: Повітряна петля (в. Для в'язання пінеток ажурнийп.)  : В п. ввести гачок, накинути на нього нитку і протягнути через п.  Стовпчик без накиду (ст. 6 / н)  : Гачок ввести в п. ланцюжка або нижнього р. і витягнути нову п., захопити нитку і пров'язати 2 п. на гачку в один прийом.

Стовпчик з накидом (ст. с / н)  : Зробити на гачок накид, ввести його в п. ланцюжка і витягнути нову п., 3 п. на гачку провязать попарно в 2 прийоми.  Напівстовпчик з накидом (полуст. с / н)  : Зробити на гачок накид, ввести гачок у п. ланцюжка і витягнути нову п., 3 п. на гачку пров'язати в один прийом.  З'єднувальний стовпчик (соед. ст.)  : Гачок ввести в п. ланцюжка, захопити нитку і протягнути її через п. ланцюжки та п. на гачку.  1-й р.: Ст. з / н.;

2-й р.: * 1 рельєфно. ст. осіб., 1 рельєфно. ст. ізн .*, повторювати до кінця р.;  Третя р.: * 1 рельєфно. ст. ізн., 1 рельєфно. ст. осіб .*, повторювати до кінця р. Повторювати завжди 2-й і 3-й р..  Для в'язання пінеток використовувалося 30-50 г строкатої акрилової пряжі меланжевої з ефектом «Фламма", атласна стрічка аквамаринового кольору шириною 0,5 см і 2 квіточки.  Пінетки в'яжуться гачком 3.

Стопа: пов'язати стопу пінетки (див. рис. 6) і виконати 1 р. ст. б / н і 1 руб. ст. з / н.  Мисок: для миска пінеток в'язати центральні 7 п. протягом 4 р. і пришити. Відновити в'язання всіх п. і виконати 1 руб. ст. б / н, 1 руб. ст. с / н, 2 р. рельєфною гумкою, замикаючи кожен р. соед. ст., і закінчити в'язання.  Другу пінетки в'язати так само.  По верхньому краю пов'язаної пінетки протягнути атласну стрічку.

На миска пришити по 1 бантику і квіточці.  Опис видів петель можна подивитися в прикладі в'язання "пінеток синьо-зеленого кольору".  Для в'язання пінеток використовувалося 30-50 г меланжевої акрилової пряжі середньої товщини ніжно-жовтого кольору, сатинова стрічка в тон.  Пінетки в'яжуться гачком 2 і 2,5.  Стопа: стопу пінетки в'язати за схемою (див. рис. 8), коли її довжина складе 9 см, закінчити в'язання.

По краю стопи підняти п. і в'язати рельєфною резинкою 2,5 см, замикаючи кожен р. соед. ст.  Мисок: для миска пінетки виділити центральні 6 п. і в'язати ст. б / н в прямому і зворотному напрямках, з'єднуючи соед. ст. з бічними сторонами (див. рис. 8). У 10-му р.. продовжити в'язання всіх п. по колу рельєфною резинкою. Зв'язати 5 см і закінчити в'язання.

Шнур для пінеток: з 1 в. п. зв'язати 5 ст. с / н і закрити їх разом, виконати ланцюжок з в. п. необхідної довжини, закінчити шнур, вив'язані з 4-й п. від краю 5 ст. с / н і закривши їх разом. Готовий шнур просмикнути в отвори візерунка. Готові пінетки зволожити і дати їм висохнути.  Опис видів петель можна подивитися в прикладі в'язання "пінеток синьо-зеленого кольору". За матеріалами viazanie.my1.ru

пінетки, в'язання пінеток, ажурний, для в'язання