В'язання манішкаворотнічок

В'язання гачком, в'язання спицями, схеми в'язання - манишка-комірець (в'язання спицями)  Маніжку-комірець можна в'язати будь двосторонньої в'язкою, тобто такою, що на лицьової та зворотньої сторони має однаковий малюнок. Перш ніж почати в'язати манишку, зв'яжіть зразок і підрахуйте, скільки петель вам треба набрати для початку в'язання (див. стор 6). В'яжіть манишку хусткової в'язкою.

Першу петлю на початку кожного ряду знімайте з лівої спиці на праву, не пров'язуючи. Останню петлю кожного ряду в'яжіть виворітного петлею. Розрахунок петель робіть по довжині коміра.  Наприклад, в 1 см - 2 петлі. Довжина комірця 45 см. Значить, 45X2 буде 90 петель. Наберіть (свободно!) 90 петель і в'яжіть хусткової в'язкої смужку в 10-12 см. Потім закрийте петлі центральній частині манишки - 30 петель.

Для цього пров'яжіть від початку ряду 30 петель, наступні 30 петель закрийте і залишилися петлі довяжіте до кінця ряду. Далі продовжуйте в'язати одну сторону манишки по викрійці.  Зв'язавши одну сторону, закрийте петлі. Після цього в'яжіть другу сторону манишки так само, як і першу. Пришийте манишку до плаття, повернувши краю боковин до центру.

Відігніть одвороти в сторони і обв'яжіть їх по лицьовій стороні роботи, починаючи з нижнього краю лівого одворота, по спинці і до нижнього краю правого одворота.  Обробний ряд на манишці в'яжіть гачком стовпчиками без накиду нитками іншого кольору (див. малюнок). У куточках коміра в'яжіть 3 стовпчики без накиду в центральну петлю кута. До сукні з довгим рукавом можна пов'язати манжети.

Для цього виміряйте окружність рукава у зап'ястя і зв'яжіть дві смужки, по довжині рівні окружності рукава, а по ширині-комірцю манишки.  Обв'яжіть манжети гачком нитками іншого кольору. За матеріалами nitkami.ru

схеми в'язання, в'язання спицями, накид, в'язання гачком, в'язання гачком, накидом