Манишка

Для роботи потрібно два мотка пряжі «Замок Лілі" (50 г - 350 метрів, склад 60% - альпака, 30% - шерсть мерино, 10% - акрил), спиці № 3 , прямі і кругові.  Для верхньої частини набрати на прямі спиці 98 петель, склавши дві нитки відразу від обох мотків. В'язати гумкою 2 лицьові, 2 виворітні петлі.

Висота - 28-30 рядів, близько 17 см.  Причому в'язати починаємо з однієї лицьової петлі, потім 2 виворітні, 2 лицьові і так до кінця ряду. Закінчується ряд 2 виворітними, 1 особовий, 1 кромочной петлею.  Потім розподіляємо петлі наступним чином: 1 крайкова, 1 петля реглана, 10 лицьових, 2 петлі реглана, 10 петель лицьових, 2 петлі реглана і так до кінця ряду.

В кінці одна петля реглана і 1 крайкова.  Разом 8 реглани ліній.  1-4 ряд.  Кожні середні 10 петель між реглани лініями і самі парні реглани лінії в'яжуться хусткової в'язкої (лицьові петлі в лицьових і виворітних рядах). Манишка сукнюНепарні реглани лінії в'яжуться лицьовими петлями в лицьових і виворітними петлями в виворітних рядах. З двох сторін від них в особових петлях додається по одній петлі.

Додаємо петлі в виворітних рядах в'яжуться лицьовими схрещеними.  5-8 ряд.  Кожні середні 10 петель між реглани лініями і непарні реглани лінії в'яжуться хусткової в'язкої (лицьові петлі в лицьових і виворітних рядах). Парні реглани лінії в'яжуться лицьовими петлями в лицьових і виворітними петлями в виворітних рядах. З двох сторін від них в особових петлях додається по одній петлі.

Додаємо петлі в виворітні рядах в'яжуться лицьовими схрещеними.  Повторюємо ряди до необхідної довжини виробу.  При цьому  продовжуємо на кругових спицях. Останні 3-4 ряди в'яжуться без додатків хусткової в'язкою.

Якщо реглани ліній буде не вісім, а чотири, то манишка вийде у вигляді чотирикутника. За матеріалами www.myjane.ru

петля, в'язати гумкою, плаття, спиця