Для в'язання манишки

Єдиний розмір.  Для в'язання манишки Вам потрібно: пряжа Eskimo 100г, Vienna 50 г. гачок 10 мм.  Для в'язання капелюхи Вам потрібно: кругові спиці 7 мм.  Щільність в'язання манишки: 10 петель х 14 рядів на спицях 9 мм панчішної в'язкою = 10x10 см.  Щільність в'язання капелюхи: 12 петель х 10 поруч спицями 9 мм узором «ягідка" = 10 = 10 см., 12 петель х 16 рядів на кругових спицях 7 мм узором «рубчик" = 10x10 см.

в'язання манишки.  Як робити надбавки: робити надбавки за допомогою накида після петлі. На виворітній стороні в'яжіть накид за задню стінку, щоб не було дірки. Робіть наступну надбавку поперемінно ліворуч і праворуч від лицьової петлі.  В'яжіть на спицях зверху вниз (не по колу).  Наберіть 43 петлі на спиці 9 мм (пряжа Eskimo). В'яжіть перший ряд так (справа наліво): * 1 лицьова, 2 виворітних *, повторити від *-* і закінчити 1 особовий.

Коли довжина досягне 12 см., до всіх 2 виворітні додати ще одну (стане 3 виворітних) (з лицьового боку). Всього 57 петель. Після ще двох рядів, збільшити до 4 виворітних = 71 петля.  Повторити надбавки виворітних петель в кожному 4-му ряду 3 рази = 113 петель.  Закрити петлі вільно, коли довжина стане 22 см.

Зшити ззаду.  Обв'язування гачком.  Обв'язати по краю гачком 10 мм нитками Vienna (у дві нитки) таким чином: 1 стовпчик з накидом в першу петлю, * 2 повітряні петлі, пропустити приблизно 1 см., 1 стовпчик з накидом в наступну петлю *, повторити від *-* і закінчити 2 петлями ланцюжка і 1 напівстопчиком з накидом в перший стовпчик з накидом на початку кола. Зробити таку ж обв'язку поверху, але з 1 повітряної петлею між кожним стовпчиком з накидом (замість двох).  В'язання капелюх.

Візерунок в'язання «Рубчик" (на кругових спицях).  * 1-й кругової ряд-лицьові петлі.  2-й кругової ряд виворітні петлі *.  Повторити від * до *.  Візерунок в'язання «Ягідка".  Коли ви в'яжете цей узор по колу, малюнок буде всередині.

1 кругової ряд: виворітні петлі.  2 кругах ряд: * 3 петлі з однієї: 1 лицьова, 1 виворітна, 1 лицьова, потім 3 разом виворітного *, повторити від * до *.  3 кругового ряд: виворітні петлі.  4 кругових ряд: * 3 разом виворітної, три петлі з однієї: 1 лицьова, 1 виворітна, 1 лицьова, повторити від * до *.  Набрати 60 петель на кругові спиці 7 мм пряжею Eskimo, і в'язати 8 кругових рядів візерунком «рубчик".

Зв'язати 1 ряд панчішної в'язкою і в ньому додати рівномірно 36 петель (всього 96 петель).  Перейти на спиці 9 мм, позначити початок ряду (= середина спини).  Продовжити в'язання візерунком «ягідка". Починати новий ряд відразу за міткою, щоб візерунок не порушувався.  Коли зв'яжете 12 см, зв'язати 2 ряди рубчиком, і в першому ряду збавити 40 петель (всього 36 петель).

Продовжити узором «ягідка", поки не зв'яжете 16 см.  Зв'язати 2 ряди рубчиком, зменшити в першому ряду 36 петель (20 петель залишилося).  Продовжити узором «ягідка", поки не зв'яжете 20 см.  Тепер всі петлі в'язати по дві разом (залишилося 10 петель).  Відірвати нитку і стягнути залишилися петлі. Зшити.  Вивернути шапку, щоб візерунок був на лицьовій стороні.  Схема.

Використовувалися матеріали, опубліковані в журналі «Drops". За матеріалами klubochek.net

візерунки в'язання, для в'язання, шапка, гачок