В'язання квітів

За допомогою гачка і невеликої кількості ниток дуже легко створити квіти, які ніколи не в'януть. У цій статті я опишу основні правила і деякі корисні поради, а також приведу приклади в'язання, щоб полегшити Вам в'язання різних видів квітів.  За допомогою гачка і невеликої кількості ниток дуже легко створити квіти, які ніколи не в'януть.

У цій статті я опишу основні правила і деякі корисні поради, а також приведу приклади в'язання, щоб полегшити Вам в'язання різних видів квітів.  Для вив'язування квітів зазвичай використовують бавовняні нитки. Нитки краще брати жорсткіше, щоб надати пелюсткам форму.  Природно нитки повинні бути достатньо тонкими. У пряжу може бути додана віскоза або люрекс, щоб надати квітам блиск.

Для квітів дуже добре підходять залишки різних ниток, які у в'язальниць скупчуються у величезному розмірі.  Гачок вибирають максимально тонкий, щоб пелюстки мали щільну структуру і тримали свою форму.  Насаджувати квіти можна на що завгодно.  Найкраще вони будуть смотретьсяP на живих рослинах, які ще не цвітуть.

Можна насаджувати їх на стебла від штучних квітів, з яких слід попередньо видалити штучні бутони і акуратно прикріпити пов'язані.  Також в'язані квіти будуть набагато краще тримати форму, якщо їх обробити крохмалем і в процесі сушіння періодично поправляти форму пелюсток поки крахма остаточно не висохне.  Основні поради та правила.

1 Починати квітка завжди слід з ланцюжка повітряних петель, які слід замкнути в кільце з допомогою напівстопчиком без накиду.  2 Відповідно до інструкції в'язати по колу стовпчиками без накида. При цьому забираємо всередину в'язання початок робочої нитки, щоб потім регулювати розмір отвори всередині квітки.  3 Якщо в'язати колами, то кожен коло потрібно закривати одним напівстопчиком без накиду в задню стінку петлі першого стовпчика без накиду.

При спіралевидної в'язанні провязивать один стовпчик без накиду за задню стінку першого стовпчика.  4 на 4 малюнку квітка в'яжеться по спіралі.  Спіраль утворюють передні (на малюнку темніші) стінки петель. Якщо в'язання йде колами, то кожен коло потрібно закривати напівстопчиком без накиду за задню стінку першого стовпчика.  5 Для пелюсток вводять початок нової робочої нитки (червоного кольору) під передню стінку першого стовпчика без накиду.

6 Передні стінки петель обв'язують пелюстками відповідно з інструкцією.  А тепер опис в'язання основних типів квітів.  Нарцис.  Опис роботи.  Набрати 6 в.п. і одним напівстопчиком без накиду замкнути їх у кільце.  1 коло: 1 в.п, 12 ст.б.н.  Цей і кожне коло закривати 1 напівстопчиком без накиду в першу петлю.  Кожен наступний ряд починати з 3-ох в.п замість одного ст.с.н.

2 кругЖ з кожної петлі вив'язувати по 2 ст.с.н за задню стінку.  3 і 4 коло: в'язати з кожної петлі по 1 ст.с.н  5 кіл: в'язати ст.с.н, при цьому з кожної третьої петлі провязивать по 2 ст.с.н. Разом 32 ст.с.н.  6 кіл: з кожної петлі в'язати по 1 напівстопчиком без накиду, потім 2 в.п.

При в'язанні пелюсток гачок вводимо тільки за передню стінку.  Почати з 1 пст.б.н, за передню стінку перший ст.с.н і з кожної петлі в'язати 2 ст.с.н. (перший ст.с.н замінюється на 3 в.п.). Разом 24 ст.с.н.  2 коло: з кожної петлі в'язати 2 ст.с.н = 48 ст.с.н.  3 і 4 коло: в'язати згідно зі схемою на малюнку.  Всього потрібно зв'язаного 6 раппортов.

Квітки потрібно накрахмалить.  Первоцвіт Опис роботи.  Квітколоже: Гачок вводимо завжди тільки за задню стінку петлі.  Набрати 7 в.п. і замкнути їх у кільце напівстопчиком без накиду.  1 коло: 1 в.п., 12 ст.б.н.  Коло не замикати, а продовжити в'язання по спіралі (тобто ввести гачок в 1-ий ст.б.н).

Продовжити в'язати згідно зі схемою. Квітка: * 3 в.п, 3 провязать разом стовпчика, 4 в.п, 1 пст.б.н з того ж підстави, 1 ст.б.н.  Потім переходимо в квітколоже і з наступної петлі в'яжемо 1 пст.б.н.  Повторюємо від * 59 разів.  Ромашки Опис роботи.

Набрати 7 в.п. і замкнути їх у кільце одним стовпчиком без накида. В'язання квітів гачокДалі в'язати згідно зі схемою.  Квіти зволожити крохмальним розчином. За матеріалами women-doma.ru

гачок, опис в'язання, квітка, накид