Основні елементи в'язання гачком

Основні елементи в'язання гачком накидом

Основні елементи в'язання гачком - це повітряна петля, стовпчик без накиду і стовпчик з накидом. Інші елементи - їх похідні. Узори в'язання складаються з різних сполучень повітряних петель і стовпчиків. тримають у правій руці, як олівець або ручку. Вказівний палець трохи висунутий вперед і лежить на гачку.

В кінець нитки від клубка перекидають через вказівний палець лівої руки до себе і притискають великим і середнім пальцями. Нитка до клубка проходить між долонею і іншими пальцями. Нитка від клубка називається робочою. Під час в'язання слід притримувати петлі на гачку, щоб вони не витягувалися і виходили однакової довжини. Ланцюжок з повітряних петель. Для утворення 1-й петлі гачок повертають борідкою вліво і вводять під нитку від себе.

Гачок з ниткою повертають навколо нитки проти годинникової стрілки, на гачку утворюється петля. Цю петлю притримують великим і середнім пальцем в місці, де вона перекрутилася. Гачок повертають борідкою вліво, захоплюють нитку і протягують в петлю, яка знаходиться на гачку (рис. 04а). Великий палець віднімають і, притримуючи кінець нитки, затягують вузол. Для утворення 2-ї повітряної петлі (рис.

04б) гачок вводять під нитку і, захопивши її, простягають через петлю, що знаходиться на гачку. Основні елементи в'язання гачком в'язання гачкомБезліч повітряних петель утворюють ланцюжок з повітряних петель, яка служить початковим поруч майже всіх виробів (рис. 05). Під час в'язання полотна по верхньому краю буде утворюватися ланцюжок петель, під які вводиться гачок.

При цьому в кожній петлі розрізняють - половинку петлі, що знаходиться з зовнішньої сторони полотна, і - половинку петлі, що знаходиться з внутрішньої сторони полотна. Від того, під яку полупетлю (або під всю петлю) вводиться гачок, залежить малюнок в'язки. І ще одне поняття. - Це накидання нитки на гачок після того, як на ньому вже є петля. Кожен накид після пров'язування утворює петлю.

На гачок можна робити кілька накидов для отримання стовпчиків різної висоти. Один накид подовжує стовпчик на одну петлю, два - на 2 петлі і т. д. напівстопчиком або з'єднувальний стовпчик. Він пров'язується в кінці ряду, при в'язанні по колу або, якщо потрібно змістити початок ряду.

Гачок вводять в петлю ланцюжка або петлю попереднього ряду, захоплюють робочу нитку і протягують її одночасно через петлю ланцюжка або петлю попереднього ряду і петлю на гачку (рис. 06). Стовпчик без накиду. Гачок вводиться в петлю ланцюжка, захоплюється робоча нитка і простягається через петлю ланцюжка. На гачку утворюються 2 петлі.

Основні елементи в'язання гачком візерунки в'язанняЗнову захоплюють робочу нитку і протягують через 2 петлі на гачку (рис. 07). Стовпчик з накидом. На гачку роблять накид, вводять гачок у петлю ланцюжка, захоплюють нитку і протягують через петлю ланцюжка. Петлі і накид, що знаходяться на гачку, провязивают так. Накинувши робочу нитку на гачок, протягують її через петлю і накид (рис. 08А). Потім, піддягши робочу нитку, протягують її через 2 петлі на гачку (рис.

08б). Другий стовпчик в'яжуть на наступній петлі ланцюжка. Стовпчик з 2-ма накидами. Роблять один за іншим 2 накида на гачок і вводять його в петлю ланцюжка, захоплюють робочу нитку і протягують через цю петлю. На гачку знаходяться 2 петлі та 2 накида.

Їх провязивают так: захопивши гачком робочу нитку, протягують її через петлю і перший накид, ще раз захоплюють робочу нитку і протягують через петлю і другий накид, востаннє захоплюють нитку і протягують через решту 2 петлі (рис. 09) . Стовпчик з 3-ма і більше накидами. Виконуючи стовпчик з 3-ма і більше накидами, роблять необхідну кількість накидов, а всі петлі, що знаходяться на гачку, провязивают по 2 разом у кілька прийомів. Пишний стовпчик.

Зв'язати 2 або кілька стовпчиків з накидом в одну петлю попереднього ряду, але виконувати їх не до кінця, залишаючи від кожного стовпчика на гачку по петлі. Потім зробити накид і пров'язати їм все знаходяться на гачку петлі. Інший варіант виконання: витягнути з однієї петлі кілька петель (зазвичай 3-6) приблизно до висоти стовпчика з накидом. Потім підхопити робочу нитку і провязать нею все витягнуті петлі разом, крім останньої.

В кінці провязать одним накидом цю останню петлю і попередню. (Рис. 10). Піко. Використовують як прикраси по краю і всередині в'язаного виробу. Провязивают 3-4 повітряні петлі і потім вводять гачок в 1-у повітряну петлю або в останній стовпчик і в'яжуть стовпчик без накиду.

в'язання гачком, накид, візерунки в'язання, в'язання гачком, гачок, накидом