Основи в'язання гачком

Основи в'язання гачком накидомУрок 1. Основи в'язання гачком В'язання має приносити людині тільки користь. Тому запам'ятаєте декілька правил: 1. Сядьте зручніше, відкинувшись на спинку крісла. Таке положення тіла найбільш оптимально для занять в'язанням 2. Клубок або моток ниток завжди повинен знаходитись зліва. Для того, щоб він не покотився, покладіть його в банку або коробку. 3. Чи не в'яжіть лежачи!

Це дуже шкідливо для зору. 4. Чи не в'яжіть годинами безперервно без перерви. 5. Робіть усе без поспіху, так, щоб рухи були рівномірними і плавними. 6. Чи не в'яжіть при поганому освітленні. Світло повинне падати зліва.

7. НАСТІЙНО РЕКОМЕНДУЮ вчитися на світло не тонких нитках, гачком відповідного розміру (нитка повинна бути рівною гачка в його самому тонкому місці, у головки). На світлих нитках Вам буде зручніше вважати петлі і розбиратися в провязани. УРОК ПЕРШИЙ Візьміть кінець нитки і покладіть її на вказівний палець лівої руки. Гачок візьміть в праву руку так, як тримають олівець.

Великий і вказівний пальці повинні лежати на плоскій частині гачка, для чого вона й існує. Головка гачка повинна дивитися не строго вертикально вниз, а бути злегка повернутою до вас. В'язання гачком завжди починається з ланцюжка з повітряних петель (скорочено - ВП). Вони - основа всієї роботи. Зробіть з нитки петлю, голівкою гачка підхопите нитку знизу і протягніть її в петлю.

Затягніть початкову петлю так, щоб вона щільно лежала на гачку, але щоб у неї легко можна було протягнути наступну. Основи в'язання гачком в'язання гачкомВеличина першої петлі буде визначати розмір всіх наступних петель. Тепер знову підхопите головкою гачка нитку і протягніть її в початкову петлю. Зараз ви пров'язати першу петлю ланцюжка.

Так в'яжіть петельку за петелькою, витягайте їх на однакову довжину, і стежте, щоб ланцюжок виходила рівною і красивою. При в'язанні гачком ТА Петля, ЯКА ЗНАХОДИТЬСЯ НА гачка, не ВВАЖАЄТЬСЯ. У загальну кількість петель візерунка вона не входить, і вважається як би провідною петлею, через яку простягають наступні. Давайте познайомимося з повітряними петлями ланцюжка.

Кожна петля складається з трьох частин нитки, і якщо ланцюжок повернути в горизонтальне положення, як вона в подальшому і буде знаходитися при в'язанні, то можна побачити, що одна частина нитки лежить знизу, одна зверху, а третя ззаду. Ця третя частина нитки є продовженням нижній частині попередньої петлі і йде назад. Основою в'язання гачком є ​​стовпчики без накиду (СБН) і Стовпчик з накидом (ССН).

Саме вони у поєднанні з повітряні петлі (ВП) дозволяють створити велике многобразие візерунків. В'яжуть гачком зазвичай або рядами (вперед-назад), або по замкнутому КОЛІ (по колу, овалу, квадрату і т.д.). Ми почнемо в'язати рядами, у прямому і зворотному напрямках, з найпростіших стовпчиків без накиду. Візьміть ланцюжок в руку так, щоб вона лежала в долоні горизонтально.

Введіть головку гачка у третю петлю ланцюжка від гачка, петлю на гачку не рахуйте. Гачок вводите під верхню частину петлі. Підхопите нитку і протягніть її в петлю ланцюжка. На гачку утворилося дві петлі. Ще раз підхопите нитку і протягніть її через ці дві петлі. У вас вийшов перший стовпчик без накиду (СБН).

Введіть коючок в наступну петлю і пров'яжіть так само другий стовпчик, потім в наступну, і так до кінця. У вас вийшов перший ряд стовпчиків без накиду. Останній стовпчик краще в'язати за останню нитку в останній петлі, як би «під вузлик", тоді край буде виглядати рівним і акуратним. Основи в'язання гачком в'язання гачкомДля підтримки висоти ряду завжди робляться повітряні петлі.

Їх кількість залежить від того, якої висоти стовпчики виконуються. У нашому випадку, коли ми в'яжемо стовпчики без накиду, для висоти ряду потрібна одна повітряна петля. Іноді вона називається остання, але в деяких описах її називаю першою. Вона несе підйомну, допоміжну функцію. Отже, зробіть одну повітряну петлю.

Поверніть в'язання так, як ви перегортаєте сторінку в книзі. Тепер ми будемо в'язати в зворотному напрямку. Введіть гачок в першу петлю таким чином, щоб на гачку була і верхня і нижня частина петлі. Підхопите гачком нитку і протягніть її в петлю. У вас знову вийшло на коючке дві петлі.

Знову захопіть нитку гачком, і протягніть її через ці дві петлі. Продовжуйте до кінця ряду. Для виконання стандартних петель стовпчиків без накиду гачок вводиться під дві нитки петлі, але згодом я покажу вам, яких вражаючих ефектів можна добитися, вводячи гачок тільки під нижню, або тільки під верхню нитку. Основи в'язання гачком гачокДля тренування і закріплення навички раджу провязать таким чином якийсь шматок, будь-якої ширини і висоти.

Ну, якщо буде дуже нудно, то уявіть, що в'яжете що-небудь корисне, наприклад, мочалку для миття посуду, або який-небудь шарфик для ляльки. Найголовніше - домогтися автоматизму у виконанні стовпчиків, плавних рухів, і рівненькі петель. Не впадайте у відчай, якщо спочатку буде виглядати криво або некрасиво. Ви обов'язково навчитеся! У наступному уроці я розповім, як робляться стовпчики з накидом.За матеріалами www.myjane.ru

накид, в'язання гачком, гачок, в'язання гачком, накидом