Можливості гачка

Здавна, прагнучи прикрасити свій будинок, урізноманітнити побут, люди прагнули використовувати найпростіші матеріали для поєднання нескладних форм і засобів з невибагливими візерунками, досягнувши при цьому високої майстерності. Ручне в'язання спочатку з'явилося як проста утилітарна необхідність, надалі перетворилося на справжнє мистецтво.

Хто і коли придумав першу петельку, ніхто не знає, але вже давно відомо, що народилася ця чудо-петелька задовго до нашої ери. У Єгипті в одній з гробниць знайдена дитяча в'язана туфелька, археологи встановили, що їй більше чотирьох тисяч років.  А вже на початку нашої ери техніка та принципи в'язання знаходилися на дуже високому рівні.

Цікаво, що в'язання спочатку було чоловічим ремеслом, і чоловіки  боролися з жіночою конкуренцією спеціальними договорами. У 1612 році Празькі панчішники заявили, що під страхом грошового стягнення не візьмуть на роботу жодної жінки! Лише пізніше, коли в'язання широко поширилося, їм стали займатися насамперед жінки. І все одно чоловіки не втратили інтересу до в'язання.

У 1946 році національний американський конкурс з в'язання гачком виграв чоловік, а приз - Золотий гачок - йому вручала особисто Есте Лаудер.  У наші дні це мистецтво продовжує розвиватися, збагачуючись новими мотивами, композиційними прийомами, сучасними матеріалами.  Ручне в'язання вигідно відрізняється з інших видів рукоділля. Особливо воно привабливо, що вихідний матеріал - пряжу - можна використовувати кілька разів і без особливих втрат.

Ручне в'язання дозволяє виготовляти неповторні, унікальні моделі.  Можливості гачка дозволяють зробити різні декоративні речі, наприклад, мережива, ковдри, одяг, іграшки, прикраси. Дійсно, в даний час дуже важко уявити наш гардероб без трикотажу. В'язані вироби зручні і міцні, практичні і елегантні, в них тепло і затишно.

Ручне в'язання дозволяє виразити свою індивідуальність, задуманий образ за допомогою вибору фактури і кольору пряжі, її переплетень, оформлення і фасону виробів. За матеріалами moikompas.ru

Схожі записи:
  1. шапка
  2. опис в'язання, схеми в'язання

ручне в'язання, в'язання гачком, в'язання гачком, гачок, візерунок