Гачки в'язальні

Гачки в'язальні виготовляють з різних матеріалів: сталі, дерева пластмаси, кістки. Найзручніше користуватися легкими і добре відполірованими гачками. Гачки відрізняються за номерами (номер визначає розмір поглибленої робочої частини гачка). Довжина звичайного гачка 12-15 см. чим менше номер гачка , тим тонше повинна бути пряжа для в'язання.

Гачки в'язальні в'язання гачкомІснують також спеціальні гачки для туніського в'язання. Їх довжина 20 - 40 см; весь стрижень повинен бути гладким і рівним (без потовщень). Іноді для зручності замість довгого стрижня використовують капроновий трос. Довгі гачки також розрізняють по номерах.

Рекомендується після роботи гачок протерти сухою вовняною або лляною тканиною і зберігати його в сухому місці. Для в'язання можуть бути використані будь-які нитки: шерстяні, шовкові, бавовняні і ін Полотно, виконане гачком, мало розтягується. Форма деталей досягається збільшенням і зменшенням петель, збільшенням або зменшенням щільності в'язання (різниця діаметра гачка і нитки).

Підставою або початковим поруч будь-якого виробу служить ланцюжок з повітряних петель. Вона не входить в рахунок рядів візерунка і позначається як нульовий ряд. Щоб ланцюжок не стягувала в'язане полотно, її потрібно виконувати більш вільно. Приступаючи до виконання 1-го ряду візерунка, вивязивают кілька повітряних петель для підйому, які замінюють 1-й стовпчик нового ряду.

Малюнок полотна складається з однакових повторюваних елементів. Щоб вони були розташовані симетрично на початку і в кінці ряду, необхідно провязивать додаткові стовпчики і петлі. Число цих петель дано в описі кожного візерунка, кромочні (крайні) петлі в це число не входять. Схему потрібно читати знизу вгору.

Зазвичай непарні ряди читаються справа наліво, а парні - зліва направо. В інших випадках напрямок в'язання показано стрілками. Часто при в'язанні гачком вироби виконують не цілим полотном, а окремими мотивами, які потім з'єднуються між собою. Як правило, в'язання мотиву починають з центру і виконують по колу.

З'єднувати мотиви можна або при вив'язування останнього ряду, прикріплюючи мотив до пов'язаних раніше, або всі мотиви в'яжуть окремо, а з'єднують в кінці роботи гачком або голкою з ниткою. За матеріалами www.knitting.needle-work. ru

Для в'язання, в'язання гачком, в'язання гачком, гачок