Для освоєння техніки в'язання гачком

Все що вам потрібно для освоєння техніки, це, гачок і гарний настрій. Суть в'язання гачком полягає в тому, що ви перед тим як провязать чергову петлю накидали нитку на гачок, і протягуєте нитку через інші петлі або петлю і тим самим отримуєте нову петельку. Перш ніж ми познайомимося з основними видами петель, використовуваних у в'язанні, розглянемо як потрібно тримати нитку і гачок. Основний елемент гачка його головка.

Вершина головки заужена і трохи загострена. Це потрібно для того, щоб гачок легко входив у петлі. В той момент коли ви ведете гачок з накинутою на нього ниткою через петлю іншого ряду, нитка міцно тримається в поглибленні головки і не вислизає. Для того щоб в'язання гачком не відволікало на постійно зісковзували нитку, та інші дрібниці потрібно правильно вибрати гачок.

Про це докладно розказано в статті. Спосіб тримання гачка: беремо гачок у праву руку, як ручку, затискаємо його між великим пальцем і вказівним, поклавши на подушечку середнього пальця, головку гачка повертаємо до себе, щоб носик головки дивився на нас. При в'язанні гачок вільно ковзає по середньому пальцю. Отже гачок у нас в руках, залишилося останнє приготування перед в'язанням потрібно правильно взяти нитку в ліву руку.

Спосіб тримання нитки: нитку від клубка кладемо на вказівний палець лівої руки, пропускаючи її під середнім пальцем, над безіменним, і під мізинцем.     Кінець нитки, що лежить на вказівному пальці, притримуємо великим пальцем. Мізинець більш щільно притиснутий до долоні, він фіксує нитка, регулює її натяг під час в'язання. Тепер ви готові зануритися у світ і а так ж. За матеріалами mirnitok.ru

Схожі записи:
  1. в'язання спицями

в'язання гачком, накид, гачок, накидом, в'язання гачком, петля