Схеми в'язання спицями для дітей

Мода постійно змінюється, пропонує нам все нові і нові варіанти одягу та облаштування житла. Але скільки б часу не проходило, які б століття ні наступали, одне залишається незмінним: облаштовуючи будинок, жінка думає не тільки про те, як краще розставити меблі та інші предмети побуту, вона намагається прикрасити інтер'єр приємними дрібницями.

До цих пір в арабських і азіатських країнах, серед пісків і сонця, жінки продовжують займатися плетінням і в'язанням. Цілі дні вони проводять за рукоділлям, а як тільки робота закінчена, ексклюзивні вироби або залишаються вдома, або чоловіки прилаштовують їх до найближчого сувенірний магазин. Там, як правило, туристи розкуповують їх з неймовірною швидкістю адже так приємно привезти з подорожі хустки, килими і покривала ручної роботи!

Ручне в'язання вважається одним із найдавніших і престижних видів рукоділля. У стародавні часи в'язали тільки чоловіки жінки до цього ремесла не допускалися. Але з віками все змінилося: чоловік став реалізовувати себе як єдиний захисник сім'ї, а жінка придбала статус хранительки домашнього вогнища. Саме з цих часів починається епоха рукоділля.

Дорослі жінки навчали ремеслу доньок, які, вийшовши заміж, передавали навички своїм дівчаткам.  Працюючи над виробом, кожна майстриня прагнула створити щось своє, неповторне. Якщо наречена, готуючи собі придане, змогла зробити своїми руками корисну і разом з тим оригінальну річ в майбутній будинок, оглядини неодмінно завершувалися сватанням, а потім і весіллям.  Сьогодні вироби ручної роботи як і раніше користуються попитом.

З приходом моди на все просте і водночас майстерне багато дизайнерів і модельєри при створенні колекцій дедалі частіше використовують ручну вишивку і поєднують дорогі тканини з в'язанням.  За допомогою гачка і спиць можна виготовити своїми руками найрізноманітніші речі для дому. Невпізнанно перетворюють інтер'єр затишні пледи і наволочки, повітряні штори, кольорове панно, елегантні серветки і скатертини, килимки для туалету та ванної, грілки на чайники.

Ці вироби можна пов'язати з допомогою все тих же спиць і гачка, як і інші цікаві речі, що радують око і підвищують настрій.  Наприклад, діти з захопленням візьмуть ваш подарунок м'яку іграшку, виконану з пухнастою різнобарвною пряжі.  Кожна жінка сама вирішує, чим їй в'язати гачком або спицями. І все ж гачок більше підходить для виготовлення серветок, покривал і наволочок, шапочок і шарфів.

На спицях зручно в'язати такі речі, як светри, плаття, шалі.  Багато майстрині для створення оригінальних виробів користуються двома, а то й трьома видами в'язання.  Наприклад, якщо до теплого светра, пов'язаному на спицях з м'якої вовни оливкового кольору, додати невеликий білий квіточка, виконаний гачком, вийде дуже вдале поєднання.  Існує безліч технік в'язання та видів петель.

Освоївши їх за допомогою нашого сайту, ви навчитеся створювати своїми руками по-справжньому неповторні речі, в оточенні яких яскравіше проявиться індивідуальність вашої зовнішності і вашого будинку. За матеріалами www.zoluhka.ru

Схожі записи:
  1. схеми в'язання, схема

ручне в'язання, плаття, гачок, спиця, в'язання