C чого починати в'язання?

C чого починати в'язання?  Перед початком роботи тонкі нитки необхідно змотати в потрібну кількість складань і випрати. При виконанні виробів можна користуватися будь- схемою у спрощеному вигляді. Перш за все, необхідно підібрати малюнок для наявних ниток.   Потім для зразка розміром 15X15 см. зв'язати ланцюжок з повітряних петель і від неї вив'язати схему так, щоб ланцюжок не стягувала його.

Для цього ланцюжок можна в'язати більш товстим гачком або при в'язанні 1-го ряду малюнка пропускати на ній більше повітряних петель.   Не повинні стягувати малюнок і кромочні стовпчики. C чого починати в'язання? в'язаннякромочний стовпчиками є ланцюжок з повітряних петель на висоту малюнка на початку ряду і стовпчик, що відповідає висоті малюнка в кінці ряду (ланцюжок і стовпчик в малюнок не входять).

Готовий зразок розтягніть по формі квадрата і закріпіть на підстилці для прасування. Зразок отпарьте кілька разів через мокру ганчірку.   При цьому ні на які види в'язок гачком праска не ставте, а тільки злегка торкайтеся їм до мокрої ганчірці. Вироби можна починати в'язати зверху і знизу. Якщо ви в'яжете спицями знизу, то не починайте з обв'язки.   Обв'язку розраховують і виконують після складання всіх деталей.

Якщо виріб в'яжеться стовпчиками без накиду або стовпчиками з накидом, то його розраховують в стовпчиках і рядах.   Якщо малюнок складається з 2 і більше стовпчиків, то виріб розраховують в схемах по ширині деталі і в рядах-малюнках по висоті. Так як малюнки, що виконуються гачком, досить великі, зручніше розраховувати виріб прикладанням зразка до викрійці.

При розрахунку вироби дітям з великим малюнком не рекомендується дробити його по краях полотна більш ніж на дві частини.   Готові деталі необхідно розтягнути по викрійці і відпарити, потім зшити і обв'язати. За матеріалами nitkami.ru

накид, накидом, схема, спиця, в'язання