Ажурний комплект в'язання для дітей

Ажурний комплект: сукню, шапочка, штанці, черевички. Вік: 8-14 місяців. Вам знадобиться: 350 г пряжі білого кольору (100% акрил; 220 м/50 г), залишки пряжі різних кольорів; 1 біла гудзик; спиці № 2,5, 2 панчішні спиці № 2,5; гачок № 2,5. Щільність в'язання: 28 п. х 33 р = 10 х 10 см Візерунок: по схемі.

Вишивка: різнокольорові квіточки вишити п'ятьма стібками тамбурним швом, в середині - вузлики «рококо", поруч з квіточкою вишити по два-три аркуші з трьох коротких рівних стібків.  Білі фестони: виконати гачком 5 стовпчиків з накидом в 1 п., розділяючи фестони стовпчиками без накида В'язати 1 р стовпчиків без накиду.  Передня деталь: набрати 93 п. і в'язати 2,5 см резинкою 1 осіб. скрещ. х 1 ізн.

Далі в'язати 8 см в такій послідовності: 1 кром. п., 13 разів по 7 п. візерунком 1, 1 кром. Ажурний комплект в'язання для дітей накидомп., після чого закрити п. Задня деталь: набрати 30 п. і в'язати осіб. гладдю прямо до висоти 11,5 см. Потім зменшити з обох сторін у кожному 2-му р.. 1 раз 2 п., 1 раз 3 п., 1 раз 4 п. і закрити залишилися п. в один прийом. Збірка: Виконати шви.  На задній деталі густо вишити квіточки.

По лінії шва в кожній п. передній деталі в'язати 1 стовпчик з накидом. У кожному стовпчику з накидом в'язати 1 стовпчик без накиду. По нижньому краю шапочки в'язати 1 стовпчик з накидом і 1 пов. п. По колу гумки виконати 2 р. Фестонів, розташовуючи один р. над іншим. Кордон між гумкою і частиною деталі з візерунком обв'язати 1 руб. фестонів.  По краю шапочки протягнути білий скручений шнур довжиною 88 см. Кокетка: виконувати зверху (від горловини).

Набрати на спиці 80 п. і в'язати 10 р.. гумкою 1 осіб. скрещ. х 1 ізн. в 2-м осіб. р. з кожної 4-й п. вив'язати 2 п. (= 100 п.), 3 р. прямо, в наступному р. з кожної 5-й п. вив'язати 2 п. (= 120 п.), 3 р. прямо, в наступному р. з кожної 6-й п. вив'язати 2 п. (= 140 п.), 3 р. прямо, в наступному р. з кожної 7-й п. вив'язати 2 п. (= 160 п.), 5 р. прямо, в наступному р. з кожної 8-й п. вив'язати 2 п. (= 180 п.), 5 р. прямо, в наступному р. з кожної 9-й п. вив'язати 2 п. (= 200 п.), 5 р. прямо, в наступному р. з кожної 10-й п. вив'язати 2 п. (= 220 п.), 5 р. прямо, в наступному р. вив'язати з кожної 11-й п. 2 п, (= 240 п), 5 р. прямо, в наступному р. вив'язати з кожної 12-ї п. 2 п. (= 260 п.), 3 р. прямо, рівномірно додати 14 п. (= 274 п.), 6 р. прямо, після чого розділити п. наступним чином: 36 п. права задня деталь, 65 п. рукав, 72 п. передня деталь, 65 п. рукав, 36 п. задня ліва деталь. Кожну частину в'язати окремо.

Рукава: до висоти 16 см в'язати візерунком. Далі рівномірно збавити 20 п. (= 45 п.), в'язати 3 см осіб. гладдю, 1 руб. чергувати: накид і 2 п. разом осіб., в'язати 3 см осіб. гладдю, після чого закрити п. Спідничка: на передній деталі з кожної п. вив'язати 2 п. (= 144 п.) і далі в'язати 70 р.. (= 5 раппортов візерунка у висоту) в такій послідовник ності: 1 кром. п., 1 осіб. п., 20 разів по 7 п. візерунком, 1 осіб. п., 1 кром. п. Далі в'язати 3 см осіб. гладдю, 1 руб. чергувати: накид, 2 п. разом осіб., після чого в'язати 3 см осіб. гладдю і закрити п. Задні деталі зшити до висоти 8 см і в'язати спідничку, як перед.

Збірка: виконати шви рукавів і спіднички. 3 см на рукавах і спідничці загнути всередину по ажурному ряду і пришити.  Отвір на задній деталі обв'язати стовпчиками без накиду, у вирізу горловини виконати петельку для гудзики з 10 пов. п. і обв'язати її 8 стовпчиками без накида. По межі вирізу горловини і кокетки і між спідничкою і кокеткою виконати фестони ниткою білого кольору.

На кокетці та нижньої частини рукавів вишити різнокольорові квіточки. Навпаки петельки пришити гудзик. Набрати 50 п. і в'язати 3 см осіб. гладдю, наступного осіб. р. чергувати: накид, 2 п. разом осіб., потім 3 см осіб гладдю. Наступного р. Рівномірно додати 50 п. (= 100 п.).  Далі в'язати візерунком 56 р. прямо (= 4 раппорта візерунка у висоту).

Зменшити з обох сторін 1 раз 3 п., 1 раз 2 п., 2 рази по 1 п., після чого роботу відкласти Таким же способом в'язати другий штанину. Перенести всі п. на одну спицю і в'язати 16 см прямо.  Далі в'язати 3 см. осіб. гладдю, наступного осіб. р. Чергувати: накид, 2 п. разом осіб., Потім 3 см осіб. гладдю і закрити п. Виконати шви, 3 см знизу і зверху відігнути всередину по ажурному ряду і пришити. На манжетах штанців вишити квіти з трьома листочками.

На спиці № 2,5 ниткою білого кольору набрати 42 п. і в'язати 2,5 см резинкою 1 осіб. скрещ. х 1 ізн.  В останньому р. гумки додати 2 п., в'язати 14 р.. візерунком і розділити п. на дві рівні частини.  На двох панчішних спицях в'язати осіб. гладдю п'яту на половині п. З обох сторін спиці збавити 7 разів по 1 п., набрати убавленіе п. і в'язати 28 р.. на всіх п - на стопі в'язати осіб. гладдю, а верхню частину візерунком. Далі в'язати носок таким же способом, як п'яту. Виконати шви.

Вишити квітки з листочками.  По межі гумки та візерунка в'язати фестони ниткою білого кольору. Через отвори в 9-му р.. візерунка протягнути білий скручений шнур завдовжки 50 см (кінці шнура - в середині переду). За матеріалами blog.trud.ru

гачок, ажурний, накид, накидом, плаття, схема