В'язання спицями сукні для повних жінок

Сукня для повних жінок, розширене донизу, приталені, виконано панчішної в'язкою з бежевої вовни, з'єднаної в 5 ниток. В'язання спицями сукні для повних жінок сукнюПланка для застібки, зовнішні краю коміра та манжети пов'язані тканинним візерунком. Застібка на 5 гудзиках .  Розмір 58-60. Витрата пряжі 800 р. Спиці 2,5 мм.   Для виконання зразка узору наберіть непарне число петель.  1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 20, 21 і 22-й ряди в'яжіть лицьовими петлями.

6-й і 18-й ряди: * 2 разом виворітного петлею, накид *, 1 виворітна. 8, 12 і 16-й ряди: * 1 петлю зняти (нитка за петлею), 1 лицьова *, 1 петлю зняти (нитка за петлею).  10-й і 14-й ряди: * 1 лицьова, 1 петлю зняти (нитка за петлею) *, 1 лицьова.  Всі деталі сукні в'яжіть знизу.

Дов'язати до початку планки (лінія АБ), закріпіть петлі по ширині планки і далі в'яжіть кожну половину переду окремо. Витачками вив'язувати укороченими рядами. Одвороти бортиків виконуйте разом з поличкою панчішної в'язкою так, щоб лицьова сторона відігнутого бортика збігалася з лицьовою стороною переду.  Воріт вив'язувати укороченими рядами, а потім закріпіть петлі кеттельні швом.   Пов'язані деталі відпрасуйте і зшийте. Пришийте комір.

Для обробки плаття по зовнішньому краю коміра і по краю вирізу для планки наберіть петлі і в'яжіть оздоблювальну смужку по запису. Щоб кути у деталей були чіткими, необхідно у вершині кожного кута провязивать 1 лицьова (зовнішні кути) і 1 виворітну (внутрішні кути).

До і після лицьової петлі зовнішнього кута додавайте по 1 повітряної петлі через ряд, а до і після виворітної петлі внутрішнього кута пров'язуйте через ряд по 3 петлі разом виворітної петлею.  Петлі обробної смуги закріпіть лицьовими по виворітній стороні, не затягуючи. Манжети зв'яжіть обробної в'язкою. Пришийте гудзики.

(Джерело: Мартиненка І.П. "В'язані вироби"-М., Легка індустрія, 1973)

сукню, накидом, накид, візерунок