Болеро в'язане плаття

Болеро Вам знадобиться: 300г різної фасонної пряжі; спиці 9.  Виріб виконано з двох деталей, з'єднаних по спинці трикотажним швом. Розміри виробу вказані на малюнку 23. Для початку виконайте зразок візерунка по схемі 23.  У непарних рядах: накид і ЛП пров'язуйте з подвійним обвиваючи спиці робочою ниткою.  У парних рядах в'яжіть наступним чином: введіть праву спицю в петлю, пров'яжіть ІП і, знімаючи її, розпустіть обвивши. Довяжіте до кінця ряду.

Потягніть полотно по вертикалі, щоб петлі розправилися. За зразком і викрійці розрахуйте необхідну кількість петель. Наберіть ці петлі і пров'яжіть ВП. Це - нульовий ряд.  Пров'яжіть 50 см полотна, розділіть його на дві часта (20 см для спинки і 35 см для полички) і продовжите в'язання роздільно.

Спочатку довяжіте деталь спинки прямо на висоту 30 см зніміть на в'язальну шпильку або додаткову спицю відкриті петлі.  Потім зв'яжіть деталь полички. Формуючи виріз горловини у відповідність з схемою крою. Після необхідних убавок довяжіте пояс-зав'язку довжиною 50 см. Закрийте петлі.  Другу деталь зв'яжіть симетрично першою.

Акуратно зніміть набрані на в'язальну шпильку (додаткову спицю) петлі деталей спинки і з'єднайте їх трикотажним швом «петля в петлю". Сукня Вам знадобиться: 200г тонкої букльовану нитки і трохи фасонної пряжі меланжевої і однотонної; спиці 3.  Виріб виконано виворітного гладдю з двох деталей, з'єднаних з боків фасонної ниткою. Розміри виробу вказані на малюнку 24.

Для початку виконайте зразок візерунка. За зразком і викрійці зробіть розрахунок петель. Зв'яжіть деталі панчішної гладдю букльовану ниткою, роблячи надбавки і убавкі полотна у відповідність з схемою крою. Фасонної пряжею сформуйте малюнок полотна, групуючи смужки згідно фото, або на свій смак.  Готові деталі з'єднайте з боків трикотажним швом.

Бретелі виконайте фасонної пряжею ланцюжками з ВП.  За матеріалами knitsi.ru

накид, накидом, плаття, схема