Фасон в'язаного сукні

У дитинстві наші уявлення дивно схожі - якщо запропонувати цілій групі в садочку намалювати наречену, то вийдуть майже точні копії принцес з талією трохи ширше шиї і пишним хмарою спідниці. Якщо повторити експеримент через 10-15 років, то швидше за все виявиться, що уявлення сильної статі змінилися незначно, зате майже кожна дівчина легко зможе намалювати  . Фасон в'язаного сукні ажурнийДеякі нареченої в пошуках індивідуальності вибирають яскраві та ексцентричні вбрання з колекцій молодих дизайнерів, інші відкривають для себе особливий шарм вінтажу, ще одна нетривіальна ідея - весільні в'язані сукні.

Досвідчені майстрині погодяться, що сам процес в'язання не займає багато часу - за наявності досвіду, вправності і вільних вечорів сукня буде готово вже через місяць.  Але якщо на примірці раптом виявиться, що воно мало або велике, а нареченій захочеться змінити форму декольте або візерунок на рукавах, то його перев'язування може відняти ще стільки ж часу.

Дівчатам, які самі займаються рукоділлям, напевно захочеться пов'язати свою сукню самостійно. У цьому випадку турбуватися вибором моделі і покупкою ниток коштує як мінімум за півроку до урочистої дати, щоб не перетворити задоволення в гонку з часом, квапливо довязивая плаття безсонними ночами.  Якщо ж слово «в'язання" викликає у вас асоціації з вовняними шкарпетками, то просто знайдіть досвідченого і відповідального майстра.

І найкраще зайнятися пошуками не на дошках оголошень у мережі, а на одному з численних форумів в'язальниць, багато з яких викладають тут зразки своєї роботи. І навіть якщо вони сподобалися вам, варто перестрахуватися і спочатку попросити пов'язати для вас невелику штучку, наприклад серветку з візерунком, який буде прикрашати сукню.

Фасон в'язаного сукні може бути практично будь-яким, єдине обмеження - не варто вибирати дуже приталені обтягуючі моделі зі спідницями-«олівцями". Чудово виглядають в'язані сукні А-силуету, з прямою або расклешенной спідницею, короткі літні варіанти.

Якщо вам здається, що така сукня буде виглядати занадто скромно і просто, зробіть акцент на обробку ліфа - це можуть бути витончені в'язані трояндочки, глибоке декольте, комірець-стійка, тонкі бретелі або вишивка перлами.  У багатьох спеціалізованих журналах і тематичних сайтах представлені дуже красиві в'язані сукні з найтоншим «мереживним" малюнком.

На жаль, такий тонкий і невагомий візерунок має сумну зворотний бік: він легко витягується, а плаття деформується і некрасиво провисає. Тому краще всього вибирати щільні в'язані сукні з класичною схемою - повітряними петлями і стовпчиками. Щоб наряд не розтягнувся через кілька годин свята, уважно поставтеся до якості ниток - найкраще себе зарекомендував мікс бавовни та віскози.

Ще одна порада: якщо ви все-таки вибрали ажурну в'язку, то щоб вона не витягнулася під своєю власною вагою або після довгого сидіння, під в'язані сукні можна зробити «підкладку" - дуже просте і тонке сукню з міцної шовковистою тканини.  Щоб підкреслити ексклюзивність сукні та красу в'язки, варто доповнити його витонченими  . Наприклад, можна зв'язати підв'язку, крихітну сумочку нареченої, капелюшок або тюрбан. А для зимового весілля чудово підійде витончене в'язане болеро.  І, якщо ви все ще сумніваєтеся - вибирати чи в'язане плаття, просто задумайтеся: у кожній своїй петлі воно буде зберігати тепло і позитивну енергію рук, які створили його, а значить - обов'язково принесе щастя своєї власниці. За матеріалами www.nasvadbe.ru

в'язані сукні, ажурний, плаття, схема, візерунок, петля