В'язання кофт

В'язання кофт петля

В'язання кофт довжиною 75 см і обхватом грудей 124 см вимагає наявності 1000 г пряжі, блискавки (68 см) і спиці № 6.  В'язання кофт виконується кількома візерунками. Гумка кофти в'яжеться наступним чином: 1-й ряд необхідно чергувати 2 лицьові петлі та 2 - виворітні.  2-й ряд і 4-й - лицьові петлі в'язати над особовими, і виворітні - відповідно, над виворітними.

3-й ряд слід в'язати так: пов'язати зміщені вліво 2 лицьові петлі, потім провязивают 2 виворітні петлі, 2 лицьові.  Після цього візерунок повторюється з 3-4 рядів і т.д.  Виконуючи в'язання кофт, ребристий візерунок необхідно в'язати таким чином: чергувати 2 лицьові петлі та 4 виворітні.  Лицьова сторона - в'язати лицьові петлі, виворітна - виворітні.

А на виворітній гладі потрібно в'язати - виворітні петлі на лицьовій стороні, і лицьові - на виворітній стороні.  Переходимо безпосередньо до в'язання кофти. В'язання кофт починається зі спинки: набрати 100 петель і 7 см провязать гумкою. Після цього в'язання кофт триває ребристим візерунком. У першому ряду необхідно додати рівномірно 4 петлі.

Коли буде провязани 72 см, для того, щоб сформувати лінію горловини слід закрити в середині 32 петлі. Після цього ще потрібно буде прибирати по 1 петлі 2 рази в кожному другому ряду. А все решта петлі закривати необхідно тоді, коли висота вироби досягне 75 см.  Ліва поличка кофти в'яжеться так: спочатку потрібно набрати 56 петель, і в'язати такими ж візерунками, як спинку.

Коли буде провязани 69 см, для формування лінії вирізу потрібно закрити 18 петель на лівому краю. А потім закривати по 1 петлі 4 рази на кожному другому ряду.  Так само, як і спинку, плечі потрібно в'язати до висоти 75 см.  Права поличка кофти є дзеркальним відображенням лівої, так її і в'язати.

Рукав кофти в'яжеться наступним чином: необхідно з'єднати плечі, а після цього ліворуч і праворуч набрати 70 петель і в'язати 28 см ребристим візерунком. У кожні 14 ряду по краях по 1 петлі 7 разів збавляти петлі, поки не залишиться 56 петель.  І останній етап в'язання кофти - складання. Спочатку потрібно з'єднати петлі, потім по лінії вирізу горловини набрати 96 петель, і заввишки 6 см візерунком гумкою зв'язати стоячий комірець.

Після цього зшиваються бокові шви, рукава і вставляється блискавка. За матеріалами www.herwish.ru

Схожі записи:
  1. в'язати гумкою, накид, бере

в'язані кофти, візерунок, петля, спиця, в'язання