В'язаний хутро

Далеко не всі люди, і навіть найзапекліші «хутряні гурмани", знають про існування такого поняття як в'язаний хутро. Всі ми звикли до того, що хутро може бути або натуральним, або штучним. І все ж, модна індустрія не стоїть на місці, і улюблені всіма нами Будинку Моди професійно працюють з хутром так, що він набуває абсолютно нове обличчя.  Сьогодні в'язані речі на піку популярності.

Ми все частіше спостерігаємо на світових подіумах prљt-a-porter безліч в'язаних предметів гардероба.  Не стали винятком і речі, пов'язані їхнього хутра. Як показує практика, хутро може бути в'язані, а одяг з нього набуває унікальний і дуже оригінальний зовнішній вигляд. Отже, що ж таке в'язаний хутро? Що собою являє виріб з в'язаного хутра, і яким чином воно набуває свій кінцевий вигляд?

У чому переваги одягу з хутряних ниток?  Про це, власне, і піде мова в даному матеріалі.  Першим, хто заговорив про в'язаному хутрі, була відомий канадський модельєр Паула Лішман (Paula Lishman), яка в 70-х роках минулого століття презентувала громадськості перший виріб з так званої хутряної пряжі. Її пані Лішман отримувала з натуральних шкурок бобра, кролика та норки.

Протягом довгого часу дизайнер з Монреаля тримала в суворій таємниці власну технологію виготовлення ексклюзивних ниток з хутра. Але в 1998 році ця технологія стала надбанням громадськості, і все більше модельєрів включали в свої кутюрні колекції вироби з в'язаного хутра.  Цей розкішний хутро дуже часто називають хутряної пряжею або ж хутряним трикотажем.

Починала Паула Лішман як раз таки з кролячого хутра, а вже потім перейшла на вироблення ниток з більш добротного і елітного хутра соболя, норки і лисиці. Взагалі, сучасні кушніри не дуже-то й святкують хутро кролика як сировину для ниток в даному випадку куди більш перспективним є хутро норки.  Як виходить хутряна нитку?  Хутряна нитка виготовляється наступним чином.

По-перше, кожна шкурка ділиться на невеликі смужки, які розрізані не по прямій лінії, а по спіралі відповідно. По-друге, отримана смужка скручується майстром і нав'язується на сітку з еластичного матеріалу або ж бавовни, що є основою.  До слова, основа ця може бути абсолютно різної форми.  Особливо важливий той факт, щоб хутряні смужки володіли оптимальною шириною від 3до 8 мм відповідно.

До речі, як відзначають фахівці, найкращі смужки виходять з пухнастого хутра, у якого мездра щільна. У перелік ідеального хутра для вичинки ниток потрапили наступні види натуральної сировини: єнот, норка, чорнобурки, песець, тхір, лисиця, соболь їх ворс відрізняється оптимальною довжиною, а мездра добротна і щільна. Не самим ідеальним хутром для вичинки відповідних пухнастих ниток є овчина і кролик.

Так. у кролячого хутра мездра занадто тонка, а у овечки короткий стрижене хутро, які не здатний створити «пухнастий ефект". Найкращим хутром, з якого виходять чудові нитки, є норка. Повернемося ж до технології вироблення хутряних ниток.  Після нарізування кожна смужка хутра обробляється так, щоб вийшла цілісна й міцна хутряна нитка.

Взагалі, існує кілька технологій отримання нитки. Найбільш популярна схема намотування хутряної смуги по спіралі на звичайну нитку-основу або ж каркасну нитку. При цьому кілька одержані ниток з'єднуються в одну єдину, яка намотується на котушку або в клубок.  Хутряна нитку по своїй фактурі неймовірно універсальна.

За рахунок того, що така ниточка обмотана навколо основної сітки, хутро розташовується і зовні, і всередині самого виробу.  Ще одним величезною перевагою одягу з хутра в'язаного є легкість і практично невагомість. Тяжкість нитки, як у випадку зі звичайним вовняним або акриловим светром, абсолютно виключається.  Виріб із в'язаного хутра відмінно зберігає свою початкову форму, полотно не мнеться і є довговічним. До того ж.

Одяг з хутряних ниток не потребує підкладці, оскільки внутрішня сторона дуже приємна до тіла і не викликає дискомфорт, як, наприклад, вовна або жорсткий акрил.  На сьогоднішній день в'язаний хутро дуже популярний. З нього виготовляються розкішні шарфи, дивні светри, оригінальні курточки, симпатичні шубки, а також пончо, горжетки, муфти, жакети, пелерини, палантини і так далі.

Деякі дизайнери експериментують з пухнастою ниткою, а саме, створюють штани, максі-спідниці і туніки з хутряною нитки. Вироби з хутра в'язаного це відмінна альтернатива традиційним хутряним виробам, це щось цікаве і оригінальне.  Доглядати за одягом з в'язаного хутра зовсім не важко. Єдине, про що варто знати, так це те, що вироби з хутряних ниток не можна прати.

Після прання такий виріб придбає абсолютно не презентабельний зовнішній вигляд. Наприкінці осінньо-зимового сезону краще віддати пальто, куртку або палантин в хімчистку.  Такі предмети гардероба воліють делікатне поводження, а в якості плати за таке ставлення прослужать Вам не один і навіть не два сезони.

За великим рахунком, вироби з хутра в'язаного грають роль такого собі декору, ніж функціонального предмета, який захищатиме від морозної погоди. Якщо виріб з хутряних ниток ввібрало їдкий запах парфумів, хімічних препаратів, сигаретного диму, ви можете в домашніх умовах обробити його парою або гарячим повітрям на відстані витягнутої руки.

Якщо раптом ви намочили виріб з в'язаного хутра, просушіть його на плічках, а після цього обробіть парою або гарячим повітрям, щоб ворсинки не злиплися.  Зберігати речі з такого матеріалу необхідно в тих же місцях, де і традиційні хутряні шубки або пальто в сухих теплих місцях, полотняних сумках з достатньою циркуляцією повітря.

Сьогодні багато хто з нас під поєднанням слів «в'язаний хутро" розуміють візерунки з витягнутими і закріпленими петлями. Хутряні нитки в'яжуть у більшості своїй гачком, спицями або ж за допомогою в'язальної машини. Не варто плутати автентичну хутряну нитку і пряжу, яка володіє «хутряним ефектом".  На сьогоднішній день одними з найбільш популярних виробів з хутра в'язаного є норкові пончо, весільні пелерини і горжетки.

Такі речі виглядають ніжними, практично невагомими і стильними. Якщо Ви віддаєте перевагу хутряні вироби з візерунками (сукні, жакети, кофти), виріб з в'язаної нірки це ідеальний вибір.  В'язаний хутро відрізняється від класичного, зокрема, тим, що у першого ворсинки виглядають не такими довгими, а велика кількість технік в'язання дарує можливість декорувати виріб самими різними візерунками.

Предмети гардероба з в'язаного хутра можна відмінно комбінувати і носити не тільки взимку, а й навесні або восени.  Ще один великий плюс виробів з хутра в'язаного вони трохи дешевше, ніж ті ж дрібнички з цільного хутра. Наприклад, симпатичний жакет або ж пончо з в'язаної нірки коштуватимуть десь у три-чотири дешевше, ніж традиційна норкова шубка. У будь-якому випадку, вибір залишається за Вами. За матеріалами mp.spb.ru

Схожі записи:
  1. в'язання шапок

схема, в'язані речі, плаття, візерунок