В'язані іграшки

В'язання для дітей. В'язані іграшки.  В'язані грілки для яєць - курочки і зайці Розмір: ок. 11-15 см у висоту, ок. 5 см в діаметрі.  Матеріали: трохи пряжі коричневого, білого, жовтого, червоного, темно-червоного, синього, темно-синього, рожевого кольорів, кольору іржі і і міді.

Гачок № 3 та 4, голка для вишивання з заокругленим кінцем.  Основний візерунок, гачок № 4:  в'язати ниткою в два складання ст. б / н.  Кожен ряд починається після однієї повітряної петлі підйому в 1-у п. і закінчується в останню петлю; в коло. р. працювати по спіралі без зміни рядів. Щільність в'язання: 18 п. х 20 р. = ЮхЮсм.  ОПИС РОБОТИ Починати з нижнього краю і в'язати у дві нитки.

Набрати 30 в. п. і з'єднати їх сполуки. ст. в кільце.  Далі в'язати основним узором. На висоті 4 см закрити в наступних 4-х коло. р. рівномірно по 3 п. = 18 п. Зв'язати ще 1 коло. р. у висоту, рівномірно додати в наступному коло. р. 7 п. = 25 п. Далі в'язати для голови по прямій.  На висоті 8 см закрити в наступних 4-х коло. р. рівномірно по 4 п., що залишилися 9 п. стягнути робочою ниткою, при цьому нитка протягнути через напівстовпчик.

ЗАЄЦЬ Тулуб: в'язати коричневою ниткою. На висоті 9 см рівномірно збавити в наступних 5 коло. р. по 4 п., потім стягнути залишилися 5 п. Вуха: виконати 2 деталі. Набрати на спиці № 3 коричневою ниткою 17 ст. п. і з'єднати їх сполуки. від. в кільце, далі в'язати коло. р. ст, б / н. На висоті 3 см рівномірно збавити в наступних 6 коло. р. по 2 п., що залишилися 5 п. потягнути.  Хвіст: в'язати, як вухо.

Лапки: виконати 2 деталі.  Набрати на спиці № 3 коричневою ниткою 14 ст. п. і з'єднати їх сполуки. ст. в кільце, в'язати коло. р. ст. б / н. На висоті 2 см збавити в наступному 3-му коло. р. по 3 п., що залишилися 5 п. потягнути.  Щоки: виконати 2 деталі. Набрати на спиці № 3 коричневою ниткою 10 в. п. і з'єднати їх сполуки. ст. в кільце, далі в'язати коло. р. ст. б / н. В 4-м коло. р. провязать по 2 п. разом, потім стягнути залишилися 5 п.

Ніс: набрати на спиці № 3 ниткою кол. іржі 8 в. п. і з'єднати їх сполуки. ст. в кільце, далі в'язати коло. р. ст. б / н. У 3-м коло. р. провязать по 2 п. разом, що залишилися 4 п. потягнути.  Збірка: пришити вуха, лапки, щоки, ніс і хвіст до тулуба і голові.  Очі вишити синьою ниткою окремими стежками.

КУРОЧКА Тулуб: в'язати білою або жовтою ниткою, або по 2 коло. р. темно-червоною, кол. міді, кол. іржі і червоною ниткою і далі поперемінно по 2 коло. р. ниткою кол. міді та кол. іржі.  Гребінь: набрати гачком № 4 червоною ниткою в два складання 13 ст. п. + 1 ст. п. підйому і в'язати 3 р. ст. б / н.

Далі в'язати наступним чином: 1 в. п. підйому, пропустити 1-ю п., 4 ст. б / н, пропустити 1-ю п., зв'язавши 1 в. п. підйому, 3 ст. б / н, пропустити 1-ю п., зв'язавши 1 в. п. В'язані іграшки візерунокпідйому, 2 ст. б / н, 1 ст. б / н в нижележащую в. п. підйому, від * повторити ще 2 рази на залишилися 8 п. ряду.  Крила: виконати 2 деталі. Набрати гачком № 3 білою ниткою або темно-червоною, або жовтої 10 в. п. + 1 ст. п. підйому і в'язати ст. б / н.

При цьому з одного боку в кожному 2-му р.. збавити по 2 п. Через 7 р., для жовтої курочки через 5 р., закінчити роботу.  Сережки: виконати 2 деталі. Гачком № 3 зв'язати для білої курочки червоною ниткою 10 в. п., для смугастої курочки 11 в. п. і для жовтої курочки 8 в. п. + 1 ст. п. підйому і пов'язати 4 р. ст. б / н, для жовтої курочки 2 р. ст. б / н.  Дзьоб: гачком № 3 пов'язати для білої курочки рожевою ниткою, для смугастої ниткою кол. іржі, 6 в. п. + 1 ст. п. підйому і в'язати ст. б / н.

При цьому з обох сторін у кожному 2-му р.. збавити 2 рази по 1 п. = 2 п. Виконати бічний шов.  Пір'я хвоста: гачком № 3 зв'язати білої або жовтої, або ниткою кол. іржі * 8 ст. п. + 1 ст. п. підйому і далі в'язати 1 руб. ст. б / н., від * повторити ще 5 разів.  Причому все пір'я в'язати білою або жовтою ниткою, для смугастої курочки кожне перо в'язати ниткою різного кольору.  Збірка: пришити гребінь, дзьоб, сережки і крила.

Для жовтої курочки вишити гладдю дзьоб ниткою кол. міді.  Очі вишити для білої курочки темно-синьою ниткою, для жовтої-синьою і для смугастої - темно-червоною ниткою гладдю.  Пір'я хвоста стягнути разом з лівого краю і пришити. За матеріалами avemeri.by.ru

в'язані іграшки, візерунок, гачок, петля