Зв'язати бере дуже просто спицями

З розміру окружності голови віднімаються 1-2 см, щоб розрахувати кількість петель для початку роботи.  Залежно від того, яку величину берета ви хочете отримати, розраховується найбільшу кількість петель, це буде окружність берета.  Розрахувати два радіусу окружності голови та кола кола. Радіус дорівнюватиме розрахованої довжині кола поділеної на 6,28.  Обчисліть різниця між радіусами другій і першій кола.

Перерахуйте всі показники в сантиметрах на кількість петель і рядів.  Взагалі, зв'язати бере дуже просто спицями (двома), а можна гачком.  Потрібно набрати кількість петель, яке буде відповідати окружності голови. Далі в'яжеться звичайна планка гумкою 2-3 см.  Потім необхідно розділити всю кількість рядів, яке ви вирахували раніше на три, бажано рівні, частини.

При в'язанні першої третини цих рядів потрібно додати рівномірно петель, рівних різниці розмірів окружності берета та кола голови. Додавати петлі краще тільки в парних рядах, або в кожному четвертому.  Другу третину потрібно в'язати рівно, при цьому в ній може бути трохи менше рядів, ніж в першій частині.  Останньою третій стане верхівка берета.

Щоб її пов'язати потрібно розділити в'язання на шість частин. Наприклад, якщо вийшло, що на спицях 90 петель, то розділивши їх на шість ви повинні будете провязать разом 1-ю + 2-у пет., 16-ю + 17-ю петлі, 31-ю + 32-ю петлі і т . д. до 76-о1 і 77-ою.  Виворітний ряд потрібно в'язати, не збавляючи петлі. Далі, в особових рядах провязани петлю потрібно в'язати разом з тією, що слідує за нею.

Тобто кількість петель, які зменшуються незмінно, при цьому загальна кількість петель зменшується. Зменшивши половину петель, потрібно почати збавляти по 12 петель, тоді верхівка берета буде плоскою.  Коли на спицях залишиться всього шість петель, їх потрібно буде стягнути ниткою.  Якщо ви в'язали бере не на кругових спицях, а за допомогою гачка, то залишиться тільки зшити шов.

Готовий виріб потрібно намочити і розкласти сохнути. Краї берета потім можна прикрасити в'язаними пелюстками або біжутерією. За матеріалами www.kakprosto.ru

Схожі записи:
  1. в'язання спицями

спиця, бере, петля, в'язання