Які способи в'язання беретів існують

Як зв'язати бере і які способи в'язання беретів існують? Але насправді існує безліч різних способів в'язання цього головного убору. Можна в'язати бере на п'яти спицях,можна починати як з обідка, так і з верхівки, можна в'язати як в поперечному напрямку, так і поперечно-в'язаними клинами.  Ми постараємося розповісти про те, як пов'язати бере найпопулярнішими способами.  Отже, спосіб перший.

Починаємо в'язати наш бере зверху вниз.  Спершу набирає 7 петель, враховуючи кромочні і продовжуємо в'язати за наступною схемі : Перший ряд в'яжемо - один накид з однією лицьовою петлею і так до кінця; Другий ряд (а також всі парні) в'яжемо так - пров'язуємо накіди схрещеними петлями без створення ажурі. Третій ряд будемо провязивать також, як і перший. Після цього треба розділити всі наявні петлі на шість клинів і відзначаємо їх межі червоної ниткою.

Для розширення клина при подальшому в'язанні треба робити по 1 накиду з двох сторін зазначених ниткою петель таким чином: через один ряд три рази і через кожні три ряди шість разів. Важливо при цьому звертати увагу на те, щоб денце майбутнього берета завжди залишалося плоским.  Коли радіус денця досягне потрібного розміру, пров'язуємо ще 3-4 сантиметри без надбавок.

Починаємо виконувати збавляння за чотири прийоми до сформованого кількості петель, рівного окружності голови. Потім п'ять сантиметрів пров'язуємо гумкою.  А як зв'язати бере на спицях, рівних кількості клинів? Розглянемо другий поширений спосіб в'язання беретів.  Беремо спиці по числу формованих клинів (наприклад, п'ять чи сім). Кількість петель будемо набирати потрібне з розрахунку і лицьової гладдю в'яжемо по колу підгину або гумку.

Після цього в'яжемо сантиметрів вісім вподобаним візерунком і для надання потрібної форми берету робимо додавання.  Потім шість сантиметрів в'яжемо без додатків і після цього приступаємо до вив'язування денця вироби (зі зменшенням в три прийоми).  Все, що залишилися петлі треба стягнути ниткою і добре закріпити.  Наступна стаття: НАЙПОПУЛЯРНІШІ НОВИНИ СЬОГОДНІ! За матеріалами liveissue.ru

в'язаний берет, бере, накид, накидом, схема