Як зв'язати бере?

Я б стала в'язати по колу спицями з волосінню. Набираєте кількість петель, як вам треба за розміром голови. Швидше за все трохи менше - розтягнеться. Я це перевіряю дослідним шляхом. Починаєте в'язати обраним візерунком.  Тільки тут врахуйте, що в'яжете тільки по лицьовій стороні.   Ви йдете лицьовою стороною по спіралі, тоді бере буде без шва - вкруговую. Якщо хочете, можна зробити ззаду шов.

Тоді спіралі не буде, а ви в'яжіть як завжди з лицьової і з виворітної сторін. Значить так, резіночка 1,5-2см і додавайте петлі.

Якщо будете додавати у певних місцях - вийдуть клини (наприклад ви в'яжіть вкруговую, вас влаштовують 8 клинів: ділите кількість петель на 7 і межі позначте кольоровою ниткою або скріпками канцелярськими. Як тільки підходите при в'язанні до поміченої петлі - з однієї петлі зв'яжіть дві петлі і так кожного разу, поки ви не досягнете бажаного обсягу берета). Якщо будете додавати петлі хаотично, без конкретних помічених місць - вийде більше рівне полотно зі збільшенням ширини.

Потім 1-2 ряду - провязать повне коло без всяких збільшень петель (це за бажанням, в залежності від фасону). А з наступного кола в тих же помічених місцях починайте також поступово зменшувати петлі (провязивать дві разом).  І так до повного сходження кола. Спробуйте спочатку все на маленькому зразку і ви зрозумієте про що йде мова.  Насправді це не складно.

І якщо пряжа тоненька і пухнасті то додавання (зменшення петель) при хаотичному варіанті зовсім не помітні.  Удачи.  Сім разів відміряй, один - відріж. За матеріалами club.osinka.ru

візерунок, бере, схема, петля