Як зв'язати бере

Берети в'яжуть різними способами, починаючи з обідка або верхівки, на двох-п'яти спицях, поперечно-в'язаними клинами або просто в поперечному напрямку. 1 - й спосіб. Набирається кількість петель, рівну окружності голови, і в'яжеться ободок гумкою 1 x 1, подвійний гумкою або хусткової в'яз-кою. 1-й ряд 1 лицьова, 1 петлю зняти, не пров'язуючи, на праву спицю;

2-й ряд зняту петлю пров'язати лицьової, виворітну петлю зняти, не пров'язуючи, на праву спицю. Повторювати 2-й ряд. Зв'язавши потрібну висоту обідка, виробляють рівномірний додаток петель за допомогою накидов або підняттям петель з протягань попереднього ряду. Якщо візерунок для берета обраний з накидами (англійська гумка і їй подібні), то збільшення робити не потрібно.

Зробивши додавання, в'яжуть обраним узором 14-16 см (за фасоном). Потім вивязивают денце. Збавляння роблять у три прийоми. Перший раз збавляють 1 / 2 частину петель від загальної кількості; в'яжуть три сантиметри. Другий раз збавляють 1 / 2 частину від решти петель; в'яжуть три сантиметри.

Третій раз провязивают по дві петлі разом до тих пір, поки не залишиться 10-12 петель. Обривають нитка, вдягають її в голку, простягають голку через відкриті петлі, стягують нитку, закріплюють її і зшивають бере по боку вертикальним трикотажним швом. Бере в'яжеться зверху вниз.

Набирається сім петель, вважаючи кромочні, і в'яжеться так: 1-й ряд 1 накид, 1 лицьова і т. д.; 2-й ряд і всі парні ряди в'яжуть по малюнку, накіди провязивают схрещеними петлями, не утворюючи ажур; 3-й ряд як перший. Розділіть петлі на 6 частин клинів. Межі клина можна відзначити кольоровими нитками.

Як зв'язати бере накидНадалі в'язанні для розширення клина робіть по одному накиду з обох сторін зазначених петель в наступному порядку: 3 рази через 1 ряд і 6 разів через кожні 3 ряду. Необхідно стежити, щоб денце берета було плоским. Коли радіус денця АБ (рис. 2) буде дорівнює 14 см, пров'яжіть 3-4 см (БВ) без надбавок. Збавляння виконайте за 3-4 прийоми до кількості петель, рівного кола голови (ВГ).

Далі в'яжіть гумкою 3-5 см (ГД). В'яжеться поперечно-в'язаними клинами, з'єднаними між собою в процесі в'язання. Набирається допоміжної ниткою потрібне за розрахунком число петель (АА1, рис. 3).

Пров'язується два ряди. Приєднується основна нитку і пров'язується два ряди. Далі клин в'яжеться укороченими рядами. У кожному ряду недовязивают по 2-3 петлі.

Так в'яжеться до висоти обідка А1Г. Після цього двостороннім частковим в'язанням пров'язується тільки ділянка АБДВ. Петлі ділянки ВГ залишають непро-в'язаними. Петлі на ділянці ВД вкорочують в виворітних рядах. Коли в роботі залишиться 6-8 петель (БД), особовий ряд ТАК провязивают до кінця. Виворітний ряд також в'яжуть до кінця АБДВГ. Клин вив'язати.

Інші клини в'яжуться аналогічно. Закінчивши останній клин, пров'яжіть 2-3 ряди допоміжною ниткою і зніміть роботу зі спиць, не закриваючи петлі. Отпарьте через вологу тканину, розпустіть допоміжну нитку і зшийте відкриті петлі горизонтальним трикотажним швом лицьовими петлями. Як зв'язати бере береКрайколичкувальні на маківці стягніть ниткою і закріпіть на вивороті.

Край обідка обв'яжіть гачком більш товстою ниткою. Можна в креслення клина не включати ободок ВГ і в'язати тільки частина АБДВ. Після відпарювання надіти кромочні петлі на спиці і пов'язати ободок потрібної висоти. Потім виконати трикотажний шов. Бере в'яжеться на 5-7 спицях (по числу клинів). Набирають потрібне за розрахунком кількість петель і в'яжуть по колу гумку або підгину лицьовій гладдю.

Потім в'яжуть 6-8 см обраним узором, роблячи додавання для надання форми берета. 5-6 см в'яжуть без додатків і приступають до вив'язування денця (див. опис 1-го способу). Решта петлі стягують ниткою і закріплюють. Бере в'яжеться в поперечному напрямку.

Набирається кількість петель, рівну 12-18 см, допоміжної ниткою в'яжуть довжину, рівну окружності голови, плюс 5-6 см. Закінчують в'язання допоміжної ниткою. Для в'язання обідка навішують кромочні петлі будь-якого краю і провязивают 3-5 см гумкою або хусткової в'язкою. Для в'язання денця набирають на спиці кромочні петлі іншого краю. Якщо дозволяє малюнок, то денце треба в'язати наступним чином.

Кілька рядів гумкою 1 х 1, потім подвійний гумкою, далі по дві петлі разом лицьовою (лицьову і зняту виворітну), три ряди панчішної в'язкою, чотири ряди подвійний гумкою, знову по дві петлі разом, що залишилися петлі стягують ниткою. Бере отпаривают, видаляють допоміжну нитку і зшивають відкриті петлі горизонтальним трикотажним швом. Краї денця зшивають вертикальним трикотажним швом. За матеріалами viazanie.my1.ru

бере, накид, для в'язання, накидом, плаття