В'язання берета

Обхват голови: 56-58 см.  Розмір: 24x120 см.  Вам знадобиться: • 300 г меланжевої (№ 156) пряжі Atelier Zitron TREKKING AQUARELL (75% вовни, 25% поліаміду, 420 м/100 г)  • бамбукові спиці Profi № 2,5  • гачок № 3,5  Використовувані візерунки в'язання.  Лицьова гладь: осіб ряди - лицьові петлі, виворітні ряди - виворітні петлі, в кругових рядах в'язати тільки лицьовими.

Гумка 2 / 2: * 2 лицьові, 2 виворітні, повторювати від *, закінчити 2 лицьові.  Гумка 3 / 3: * 3 виворітні, 3 лицьові, повторювати від *, закінчити 3 лицьові.  Основний візерунок: 1-й ряд: стовпчики без накиду, 2-й ряд: стовпчики з накидом. Кожен кругової ряд починати з 1 або 3 повітряних петель підйому замість 1-го стовпчика без накиду або 1-го стовпчика з накидом і закінчується 1 з'єднувальним стовпчиком в повітряному петлі підйому.  Повторювати 1-й і 2-й ряди.  Щільність в'язання.

Лицьова гладь, спиці № 4, подвійна нитка: 18 петель і 28 рядів = 10 х 10 см.  Гумка 3 / 3, спиці № 2,5: 30 петель і 40 рядів = 10 х 10 см.  В'язаний берет. Схема в'язання берета. Гачком подвійний ниткою зв'язати ланцюжок з 2 повітряних петель і зв'язати 5 стовпчиків без накидов в 1-у повітряну петлю.  У наступному ряду в кожну петлю попереднього ряду зв'язати по 2 стовпчики з накидом = 12 стовпчиків з накидом.

Потім в'язати основним узором, рівномірно додаючи в кожному ряду 6 стовпчиків. Коли діаметр кола досягне 25,5 см (останній кругової ряд = стовпчик з накидом), зв'язати без додатків 1 ряд стовпчиків без накидов і 1 ряд стовпчиків з накидом за задню стінку.  Далі в'язати основним узором, рівномірно збавляючи в кожному ряду 6 стовпчиків.  Коли діаметр внутрішнього кола досягне 17 см, зв'язати без убавленій 2 ряди стовпчиків без накиду.

Розгорнути роботу, зв'язати 1 ряд стовпчиків з накидом за передню стінку, виконуючи в кожну 5-у петлю попереднього ряду по 2 стовпчики з накидом.  Потім зв'язати без додатків 1 ряд стовпчиків без накидов і роботу закінчити.  В'язаний шарф.  Схема в'язання шарфа.  На спиці набрав 92 петлі і в'язати між кромочний гумкою 3 / 3.  Через 120 см від набірна краю всі петлі закрити.  В'язання рукавиць.

Схема в'язання рукавиць.  Для правої рукавички на панчішні спиці № 3 подвійний ниткою набрати 32 петлі і пов'язати 6 см гумкою 2 / 2.  Перейти на панчішні спиці № 4 і в'язати лицьові гладдю.  Через 7 см від гумки з 1-й спиці перевести на шпильку 2-ю-7-ю петлі і набрати їх заново.

Через 15 см від гумки виконати збавляння наступним чином: останню і передостанню петлі 1-й і 3-й спиці провязать разом лицьовій, на 1-й і 2-й петлях 2-й і 4-й спиці виконати протяжку ( 1 петлю зняти як лицьову, 1 лицьова і протягнути її через зняту петлю).  Такі ж збавляння виконати 1 раз через 4 ряди і потім у кожному 2-му ряду.  Коли залишиться 8 петель, стягнути петлі робочою ниткою.

Для великого пальця перевести на панчішні спиці № 4 відкладені 6 петель, набрати 6 петель по протилежній стороні отвори і по 1 петлі по бічних сторонах отвору = 14 петель. В'язання берета береЗв'язати 5 см лицьовій гладдю, потім у кожному 2-му ряду виконати зменшення, як описано вище. Коли залишиться 6 петель, стягнути петлі робочою ниткою.  Ліву рукавицю в'язати симетрично, тобто петлі для великого пальця залишити на 4-й спиці.

Використовувалися матеріали з журналу «Маленька Diana", № вересня 2008 За матеріалами klubochek.net

бере, схеми в'язання, в'язаний берет, візерунки в'язання, гачок