Схема в'язання спицями бере

В'язання спицями, схема в'язання спицями - Бере  Візьміть 50-60 г ниток червоного кольору і трохи ниток білого кольору - для обробки. Спиці візьміть в 1,5-2 рази товще ниток. Перш ніж почати в'язання, запам'ятайте, що цей бере в'яжеться від верхівки лицьової в'язкою. Складається бере з 8 клинів, які утворюються при в'язанні. Початок кожного клину-одна петля. Поступово розширюється клин за рахунок накидов-збільшень петель.

Надбавку петель потрібно робити тільки на лицьовій стороні роботи.  З виворітного боку роботи всі петлі і накіди треба пров'язати виворітними петлями. А тепер приступайте до в'язання берета. Наберіть 10 петель (8 петель для 8 клинів + 2 крайові петлі) і в'яжіть так: 1-й ряд - зніміть крайову петлю, * накид, 1 лицьова петля *. Від * до * повторіть 8 разів. В кінці ряду - одна виворітна петля - крайова.

2-й ряд і всі парні ряди в'яжіть петлі і накіди виворітними петлями.  3-й ряд - зніміть крайову петлю, * накид, 2 лицьові петлі *. Від * до * повторіть 8 разів, в кінці ряду 1 виворітна петля - крайова.  5-й ряд - зніміть крайову петлю, * накид, 3 лицьові петлі *.  Від * до 'повторіть 8 разів, в кінці ряду 1 виворітна петля-крайова і т. д.  Так в'яжіть бере, розширюючи його до потрібного вам розміру кола. Потім починайте спуск - в'язання нижній частині берета.

Для цього по лицьовій стороні роботи зменшуйте петлі на клинах. На початку кожного клину в'яжіть 2 петлі разом.  Решта петлі в кожному клині в'яжіть зазвичай - окремо кожну. Так в ряді буде зменшуватися 8 петель.  Виворітні ряди роботи в'яжіть виворітними петлями.

Убавку петель робіть на шести-семи особових рядах. Так зменшиться 48-56 петель. Далі залишилися петлі пров'яжіть щільно гумкою 1х1 на більш тонких спицях.  Це буде ободок берета.

Зшийте бере по виворітній стороні. Готовий бере пропрасуйте по виворітній стороні через вологу тканину, підклавши всередину берета м'яку тканину. Не придавлюйте бере сильно праскою! Готовий бере можна прикрасити обробкою - вишити або зв'язати квітка нитками іншого кольору. За матеріалами nitkami.ru

схеми в'язання, квітка, в'язання спицями, в'язаний берет, бере