В'язане пальто спицями

Відразу три гранично виразних рельєфних візерунка беруть участь в декорі цієї моделі - в'язаного пальто спицями. З оригінальних конструктивних деталей кидаються в очі широкі манжети, стягуюча в'язане пальто спицями нижня планка і величезний комір, пов'язаний в гумку. Рівень складності в'язаному моделі: для умілих в'язальниць.

Вам потрібно для в'язаного спицями пальто: гнотові пряжа Schoeller + Stahl "Wonderwool" (51% вовни, 49% поліакрилу; 85 м/50 г) - 1000 г білої; спиці № 7 і 8; кругові спиці № 7 довжиною 80 см; гачок № 6. Гумка: поперемінно 2 особі-ші, 2 виворітні. Платочная в'язка: лицьові і через наночние ряди - лицьові петлі. Лицьова гладь: лицьові ряди - лицьові петлі, виворітні ряди - виворітні петлі.

- Виворітні петлі, виворітні ряди - лицьові петлі. Візерунок А: в'язати за схемою А. Числа праворуч позначають лицьові ряди, числа зліва - виворітні ряди. У відсутніх на схемі ізнаноч-них рядах зняті петлі попе-ного ряду знову зняти, як при через наночном в'язанні, нитка провести за петлею, інші петлі в'язати по малюнку.

В ширину починати з петель перед 1-й стрілкою, повторювали рять раппорт = 6 п. між стрілка-ми, закінчувати петлями після 2-й стрілки, соотв. згідно інструкції-ції.     Після 12-го р. повторювати з 1-Гопо 12-й ряд. Візерунок В: в'язати за схемою В. Числа праворуч позначають лицьові ряди. У виворітних рядах петлі в'язати по малюнку.

В ширину починати з петель перед 1-й стрілкою, повторювали рять раппорт = 10 п. в 1-му р.. між стрілками, закінчувати петлями після 2-й стрілки, соотв. згідно з інструкцією. Після 24-го р. повто-рить 1 раз з 1-го по 24-й ряд. Порожні клітини наведені лише для більшої наочності схеми, при в'язанні візерунка їх слід опус-кати. Візерунок С: в'язати за схемою С. Числа праворуч позначають лицьові ряди, число зліва - виворітний ряд.

В ширину починати з петлі перед 1-й стрілкою, повторювати раппорт = 7 п. між стрілками, закінчувати петлями після 2-й стрілки. Після 3-го р.. повторювати 2-й і 3-й ряди.     Щільність в'язання: гумка, спиці № 7: 16 п. х 18 р. = 10 х 10 см; візерунок А, спиці № 8:13 п. х 22 р. = 10х10см. Модне в'язане пальто спицями. Спинка.

Набрати 78 п. на спиці № 7 і в'язати гумкою, при цьому на-чать з виворітного ряду і після кромочной з 1 виворітної петлі. Через 16 см = 29 р. від початкового ряду в'язати лицьовій гладдю спи-цями № 8, при цьому в 1-му р.. одно-мірно збавити 14 п. = 64 п. Через 2 р. від гумки виконати 6 р. пла-точної в'язкою і 4 р. виворітного гладдю.

Продовжити роботу узо-ром А, при цьому з лівого краю за-кінчити 3 п. після 2-й стрілки і останніми 2 п. Через 13 см = 29 р. від початку візерунка А виконати 1 виворітний ряд виворітними пет-лями, потім 6 р. виворітного гла-дью і 2 р. лицьовій гладдю, при цьому в останньому ряду збавити 1 п. = 63 п. Продовжити роботу візерунком В, при цьому з лівого краю пе-ред кромочной пров'язати на 1 через наночную петлю менше. Через 29 см = 48 р. від початку візерунка У виконан-нить 2 р. лицьовій гладдю і 6 р. через наночной гладдю.

У 1-му р.. изна-нічний гладі закрити з обох сто-рон для пройм по 3 п., потім в каж-будинок 2-м р. 1 раз по 2 п. і 1 раз по 1 п. = 51 п. Потім в'язати кокетку узо-ром С, при цьому в 1-му р.. з про-тяжкі вив'язати 1 схрещені пет-лю = 52 п. Через 22 см = 32 р. від на-чала пройм закрити для горловини середні 12 п. і обидві сторони за-кінчити роздільно. Для закруглений-ня вирізу закрити з внутрішнього краю у 2-му р.. 1 раз 5 п. Через 2 см = 4 р. від початку вирізу закрити ос-тавшіе 15 п. плеча.

Модне в'язане пальто спицями. Ліва поличка. Набрати 38 п. на спиці № 7 і в'язати гумкою, рас-межа петлі, як на спинці.     Че-рез 16 см = 29 р. від початкового ря-да перейти на спиці № 8 і в'язати візерунки в тій же последовательнос-ти, що і на спинці, при цьому в 1-му р.. після гумки рівномірно УБА-вить 4 п. = 34 п. Для візерунка А з пра-вого краю після перших 2 п. повторювали рять раппорт, закінчити за схемою. Візерунок У в'язати за наведеною схе-ме, як дано.

Пройм з правого краю виконати на тій же висоті, що і на спинці, = 28 п. Візерунок З рас-межа так: після кромочной провязать 1-ю п. і з 5-го по 7-ю п. після 1-й стрілки, виконати 3 раппорта, закінчити після 2-й стрілки. Через 13 см = 18 р. від на-чала пройми закрити з лівого краю для горловини 7 п., потім для заокруглення вирізу в кожному 2-му р.. 1 раз 2 п. і 4 рази по 1 петлі. Права поличка: в'язати симмет-річно лівої поличці. Модне в'язане пальто спицями.

Рукава. Набрати 38 п. на спиці № 7 і в'язати гумкою, при цьому на-чать з виворітного ряду і після кромочной з 1 виворітної петлі.

Через 16 см = 29 р. від початкового ряду в'язати лицьовій гладдю спи-цями № 8, при цьому в 1-му р.. одно-мірно збавити 7 п. = 31 п. Вязаное пальто спицями сукнюЧерез 2 р. від гумки продовжити роботу візерунком А. Для скосів додати з обох сторін в 7-му р.. від гумки по 1 п., потім 9 раз в кожному 6-му р.. ще по 1 п. = 51 п. додаємо петлі включати у візерунок А. Через 32 см = 70 р. від гумки закрити з обох сторін для оката по 3 п., за-тем в кожному 2-му р.. 1 раз по 2 п., 13 разів по 1 п. і 2 рази по 2 п. У сле-дме ряду закрити Решта 7 петель. Модне в'язане пальто спицями.

Компоновка. Деталі наколоти на ви-крою, зволожити і залишити до висихання.     Виконати шви. По краю горловини набрати на круги-ші спиці з внутрішньої сторони виробах 108 п. і в'язати гумкою комір, при цьому в 1-му р.. після кромочной почати з 2-х ізнаноч-них петель. Через 18 см петлі за-крити по малюнку.

Передні краю поличок і коміра обв'язати гачком 1 руб. ст. б / н і "рачьім ша-гом" = 1 руб. ст. б / н, виконаний зліва направо. Для оздоблювальних шнурів скрутити по 8 ниток соотв. довжини, на кінцях зав'язати вузлики, коротко обрізати і пришити вище гумок, як на фото.

На шпальтах виворітного гладі після гумки і перед кокеткою вишити в 4 нитки окремими стежками зігзагооб-різну лінію, на середній смузі виворітного гладі так само в 4 нитки вишити 2 ряди щільно прилягає-щих похилих окремих стежа-ков, прокладених в протипожежні- ; помилкових напрямках. Вшити ру-кава. Для поясу-зав'язки набрати 10 п. на спиці № 7 і в'язати попе-ременно 1 лицьова і 1 ізнаноч-ву. Через 200 см петлі закрити по малюнку.

Таке оригінальне відмінно підійде для ранньої весни. Схема в'язання пальто спицями. За матеріалами www.sviterki.ru

схеми в'язання, плаття, в'язати гумкою, гачок, схема