В'язане пальто розкльошені спицями

Особливий шик розкльошені спицями. Воно виглядає набагато цікавіше, ніж пальто з драпу. Між тим в'яжеться воно зовсім просто нижня частина пальто пов'язано і зовсім звичайної хусткової в'язкою. Тим часом це пальто виглядає цікаво за рахунок розкльошених донизу рукавів і широкої спідниці. В'язання його доступно навіть початківцям рукодільниця.

Розміри: Вам знадобиться: 1500 г бежевій пряжі Merino 70 (98% мериносової вовни, 2% поліестеру з лайкрою, 70 м/50 г), прямі і кругові спиці; 7, 4 гудзики діаметром 50 мм та 2 великі кнопки Лицьова гладь: осіб. р. осіб. п., ізн. р. ізн. п.     Платочная в'язка: осіб. і вив. р. -Осіб. п. Смугастий візерунок: * 2 р. осіб. гладі, 2 карб. Хусткової в'язки, повторювати від *. Перлинний візерунок: 1-й р.: Осіб.; 2-й р.: Поперемінно 1 ізн., 1 осіб., Закінчується 1 ізн., 3-й р..: Поперемінно 1 ізн., 1 осіб., Закінчується 1 ізн .; 4-й і 6-й р.: в'язати по малюнку; 5-й р.: поперемінно 1 осіб., 1 ізн., закінчувати 1 осіб. З 1-го по 6-й р. виконати 1 раз, потім повторювати з 3-го по 6-й р. Щільність в'язання.

Смугастий узор: 14,5 п. і 26,5 р. = 10 х 10 см; перловий візерунок: 15 п. і 24 р. = 10 х 10 см; платочная в'язка: 14,5 п. і 28,5 р. = 1010 см. Спинка: набрати 109 п. і зв'язати 1 ізн. р. осіб. (Цей ряд у подальших розрахунках не враховується).     Потім в'язати смугастим візерунком.

Через 49 см = 130 р. від набірна краю виконати збавляння для надання потрібної форми слід. чином: кром., * 2 осіб., 2 п. провязать разом осіб., повторити від * ще 7 разів, потім * 1 осіб., 2 п. провязать разом осіб., повторити від * ще 13 раз і знову * 2 осіб ., 2 п. провязать разом осіб., повторити від * 7 разів, 1 осіб., кром. = 79 п. Через 50 см = 132 р. від набірна краю зв'язати 0,5 см = 2 р. хусткової в'язкою і далі в'язати перловим візерунком.     Через 3 см = 8 р. від хусткової в'язки закрити з обох сторін для пройм 1 х 3 п., потім у кожному 2-му р.. 2 х 2 і 1 х 1 п. = 63 п. Через 25 см = 60 р. від хусткової в'язки закрити з обох сторін для скосів плеча 1 х 3 п., потім у кожному 2-му р.. 1 х 3 і 3 х 4 п. Одночасно з 1-м зменшенням для скосів плеча закрити для вирізу горловини середні 15 п. і обидві сторони закінчити роздільно.

Для заокруглення вирізу горловини закрити з внутрішнього краю в кожному 2-му р.. 1 хз, 1 х2 і 1 х 1 п. Через 28 см = 68 р. від хусткової в'язки всі петлі повинні бути закриті. Ліва поличка: набрати 68 п. і виконувати чергування візерунків як для спинки.

Через 49 см = 130 р. від набірна краю виконати збавляння слід. чином: кром., * 2 осіб., 2 п. провязать разом осіб., повторити від *. ще 7 разів, * 1 осіб., 2 п. провязать разом осіб., повторити від * ще * 6 разів, 13 осіб., кром. = 53 п. пройм з правого краю виконати як для спинки = 45 п. Через 21,5 см = 52 р. від хусткової в'язки закрити з лівого краю для вирізу горловини 1 х 16 п., потім у кожному 2-му р.. 1 х 3, 3 х 2 і 2 х 1 п., При виконанні 1-го збавляння відзначити 12-у п. перед кром. Скіс плеча виконати з правого краю як для спинки.

Права поличка: в'язати симетрично, виконав 22 отвори для гудзиків слід. чином: кром., 4 п. перлинного візерунка, 6 п. закрити, 4 п. перлинного візерунка, 6 п. закрити.     Закриті петлі заново набрати у слід. р. 1-е і 2-е отвори виконати через 7,5 см = 18 р. від хусткової в'язки, 3-е і 4-е отвори через 16 р. Рукави: набрати 67 п. і в'язати хусткової в'язкою. Через 16 см = 46 р. від набірна краю в'язати перловим візерунком.

Через 30 см = 72 р. від хусткової в'язки закрити з обох сторін для оката рукава 1 х 3 п., потім у кожному 2-му р.. 3 х 3, 2 х 4 і 1 х 5 п. Через 36 см = 86 р. від хусткової в'язки закрити залишилися 17 п. Збірка: виконати плечові шви. За прямими краях поличок і прямому краю вирізу горловини до міток набрати 130 п. і зв'язати 1 ізн. р. осіб. Потім петлі закрити осіб. Між зазначеними петлями набрати на кругові спиці по вирізу горловини для коміра 79 п. і в'язати хусткової в'язкою.

Через 5 см = 14 р. від початку коміра рівномірно збавити 5 п. і через 7 см = 20 р. збавити 3 п. = 71 п. Через 13 см = 38 р. від початку коміра рівномірно додати 3 п. і через 15 см = 44 р. від початку коміра 5 п. = 79 п. Через 20 см = 58 р. від початку коміра всі петлі закрити. Комір обернути навпіл усередину і пришити. Пришити гудзики. Для Стабільності пришити до країв припусків на застібку і під застібку кнопки.

візерунок, спиця, петля, плаття, в'язання