Легке вязаное спицями пальто

Легке вязаное спицями пальто для дівчинки для теплих весняних днів.  Розмі р на дівчинку 6 років.  Вам знадобиться: 600 г синьої пряжі Mondial Evolution (100% вовни, 80 м/50 г); прямі спиці 5,5 і 6 і допоміжна спиця 5,5; 5 гудзиків.

Подвійна гумка: контрастною ниткою набрати половину необхідних петель, 1-й р.: Робочої ниткою в'язати * 1 осіб., 1 накид *, повторювати від * до *; 2-й р.: * Провязать накид осіб., зняти 1 п. як ізн. не пров'язуючи, нитка перед роботою *, повторювати від * до *; 3-й і послід, р.: * 1 осіб., зняти 1 п. як ізн., нитка перед роботою *, повторювати від * до *; в готовій деталі контрастну нитку розпустити.  Гумка 1 / 1: поперемінно 1 осіб., 1 ізн.  Виворітна гладь: осіб. р. ізн. п., ізн. р. осіб. п.

хусткової в'язки: осіб. і вив. р. осіб. п.  Особлива гумка (парне число петель): 1-й р.: Всі осіб.; 2-й і всі послід. ряди: * 1 осіб., 1 осіб. подвійна (1 осіб. з петлі попереднього р., що відповідають першим п. на лівій спиці) *, повторювати від * до *.  Коса (ширина 9 п.): 1-й р.: 6 п. перехрестити направо (залишити 3 п. на допом. Спиці за роботою, 3 осіб. І пров'язати петлі зі вспом.

Спиці осіб.), 3 осіб.; 2-й і всі парні ряди: всі ізн.; 3-й, 5-й, 9-й і 11-й р.: 9 осіб.; 7-й р.: 3 осіб., 6 п. Легке вязаное спицями пальто накидомперехрестити наліво (залишити 3 п. на допом. спицю перед роботою, 3 осіб. і пров'язати петлі зі вспом. спиці осіб.); тринадцятий р.: повторювати раппорт з 1-го р.  Щільність в'язання, платочная в'язка: 18 п. і 28 р. = 10 х 10 см.  Спинка: на спиці 5,5 набрати 77 п. і пов'язати 4 р. подвійний гумкою і 4 р. гумкою 1 / 1.

Далі спицями 6 в'язати 92 р. слід. чином: 7 п. ізн. гладдю, * 9 п. косою. 9 п. ізн. гладдю *, повторити від * до * 3 рази, 7 п. ізн. гладдю, при цьому збавляти з обох сторін у кожному 18-му р.. 5 х 1 п. Далі зв'язати 16 р.. особливої ​​гумкою, 35 р. хусткової в'язкою, при цьому через 47 см від набірного краю (починаючи з 3-го р. хусткової в'язки) для скосів пройм зменшити з обох сторін 1 х 3 п. і потім у кожному 2-му р.. 7 х 1 п. Через 60 см набірного краю відкласти залишилося 57 п.

Права поличка: на спиці 5,5 набрати 45 п. і пов'язати гумку, як для спинки.  Далі спицями 6 в'язати 92 р. слід. чином: 6 п. хусткової в'язкою, 5 п. ізн. гладдю, * 9 п. косою, 8 п. ізн. гладдю, 9 п. косою, 7 п. ізн. гладдю, при цьому збавляти зліва в кожному 18-му р.. 5 х 1 п. Одночасно виконати 5 отворів для гудзиків (шириною 1 п.) після перших 3 п.: перше через 22 см від набірного краю, інші з інтервалом 8 см (22 н.).

Далі зв'язати 16 р.. особливої ​​гумкою, 35 р. хусткової в'язкою, при цьому через 47 см від набірного краю виконати зліва скіс пройми, як для спинки, і через 54 см від набірного краю (в 23-му р.. хусткової в'язки) для вирізу горловини збавляти справа 1 х 6 п., 3 х 3 п., 1 х 2 п. і 2 х 1 п. Через 60 см відкласти для плеча залишилися 11 п.  Ліва поличка: в'язати симетрично, без отворів для гудзиків.  Рукав: на спиці 5,5 набрав 43 п. і пов'язати 4 р. подвійний гумкою і 10 р. гумкою 1 / 1.

Далі спицями 6 в'язати 28 р.. слід. чином, рівномірно додавши в 1-му р.. 1 х 2 п.: 9 п. косою, 9 п. ізн. гладдю, 9 п. косою, 9 п. ізн. гладдю, 9 п. косою. При цьому додавати з обох сторін у кожному 8-м р. 4 х 1 п. Далі зв'язати 28 р.. Хусткової в'язкою, при цьому в 17-му р.. Хусткової в'язки для оката рукава збавляти з обох сторін 1 х 3 п., потім у кожному 2-му р.. після 3 перших і перед 3 останніми петлями в кожному 2-му р.. 6 х 1 п. Через 33 см від набірного краю закрити залишилися 35 п.

Збірка: виконати плечові шви.  Для капюшона набрати по горловині поличок і спинки 76 п. і пов'язати 68 р. хусткової в'язкою, при цьому в 1-му і в 3-му р.. збавляти з обох сторін після 3 перших і перед 3 останніми петлями 1 х 2 п. і потім у кожному 2-му р.. 6 х 1 п. Через 50 р. Легке вязаное спицями пальто накидомзменшити з обох сторін від середніх 5 п. 1 х 1 п. і далі повторювати ці збавляння в кожному 2-му р..; В 68-м р. відкласти всі петлі. Скласти капюшон навпіл і з'єднати відкладені петлі трикотажним швом. Виконати бокові шви, шви рукавів і вшити рукава; пришити гудзики. За матеріалами domihobby.ru

накидом, накид, в'язання спицями, плаття, петля