Родзинка туніского в'язання

Пропоную вам познайомитися з одним з малопоширених видів в'язання-туніської в'язкою. Навіть аси і зубри, займаються рукоділлям, далеко не всі знають цей спосіб. Чому? Залишимо це питання теоретикам, ну не склалося. Ми практики, тому давайте вчитися! У чому родзинка туніского в'язання: насамперед у збереженні форми речі.

Зв'яжіть дитячі теплі штанці-у дитини ніколи не буде відвислих колін, як би він на гірці взимку не валявся! Створіть собі пальто або кардіган-з підкладкою вам возитися не потрібно. Скільки б ви не сиділи, річ ззаду не провисне. Зробіть сумку-вона роками буде тримати форму.

Кажу це не голослівно, все перевірено на власному досвіді. У туніської в'язанні є єдиний недолік-її дуже складно розпускати. Складно не фізично, а морально! Уж наскільки я спокійно ставлюся до перев'язування застарілої речі в нову, це не відноситься до "туніським" робіт.

Дитина давно виріс, але щерстяние Легінси лежать і чекають (напевно наступне покоління), пальто для доньки оновлюється шарфами і драпіровками, мій кардиган напевно буде жити ще дуже і дуже довго, а сумка-вона вічна (тільки блискавки відживають свій вік і їх доводиться міняти). Отже, почнемо. Інструменти. Туніське в'язання прийнято виконувати гачком довжиною близько 30 - 40 см. Хоча мені завжди вистачало 20-см. гачка.

Зараз у продажу є і нові інструменти: короткий гачок на волосіні завдовжки 100 см, а для більш складних візерунків і прийомів «двоголове" - два коротких гачка, з'єднаних між собою волосінню. Вони дозволяють зручніше і легше виконувати не тільки пайову, але і поперечне і косе полотно, а також в'язати в кругову. Нерідко виникає питання: як краще тримати туніський гачок?

Довгий гачок при наборі петель легше тримати як спицю, а при закріпленні як гачок. Короткий гачок тримаєте як звичайний-трьома пальцями правої руки (як ручку при письмі). Розмір (номер) гачка визначаться діаметром стрижня. Для роботи підбирають гачок з таким розрахунком, щоб він був приблизно в два рази товще використовуваної нитки. Нитки.

Не прагнете взяти товсту нитку! Навіть з мохеру 600м в 100 гр. у вас буде щільне полотно, тепле і легке. До речі, тунисское в'язання вимагає набагато менше пряжі, ніж звичайне в'язання гачком. Тепер розглянемо полотно ближче.

За рахунок чого воно таке? Коли спробуєте в'язати, зрозумієте, що при в'язанні в два етапи, на першому ви як би набираєте по краю нові петлі, а на другому протягуєте через них ланцюжок повітряних петель. Виходить як би тканина, укріплена поперечними петлями. Родзинка туніского в'язання в'язання гачкомВиглядає неординарно, незвично, незвично, незрозуміло взагалі як це зроблено і що це!

Подивіться відеоурок, щоб мати уявлення: Для початку зв'яжіть ланцюжок з ВП (повітряних петель) певної довжини (наприклад 30 ВП). Кожен ряд виконуватися в два етапи, при цьому полотно не повертають. справа наліво) в кожну петлю набірної ланцюжка, починаючи з другої від гачка, вводите гачок, захоплюйте нитку і витягайте петлю, залишаючи її на стрижні гачка.

Зліва направо) пров'язуйте набрані петлі по черзі, захоплюючи робочу нитку і простягаючи її перший раз через одну петлю (кромочную), потім через дві петлі (одну, що знаходиться на гачку, іншу з набраного ряду) до кінця ряду. Залишилося на гачку петля буде першою петлею наступного ряду.

Родзинка туніского в'язання накидомДовгим гачком можна виконувати різноманітні візерунки, варіанти яких виходять за рахунок способів введення гачка під петлі на 1-му етапі і способу пров'язування на наступному етапі. Для того, щоб надалі не плутатися в термінології: Будова туніського стовпчика і способи набору петель Отже, зразок провязав, все вийшло, але потрібно навчитися робити додавання і зменшення, адже ми далеко не завжди в'яжемо прямі шарфики!

Додаток петель на початку, середині і наприкінці туніського ряду: Додаток одній петлі на початку ряду. Додаток петель в середині ряду. Щоб додати одну петлю в середині ряду, гачок введіть між двома ТЗ в косичку закріплення попереднього ряду і витягніть петлю. У виворітного ряду всі петлі закрийте попарно.

Додавати петлі в середині ряду можна через будь-яку кількість ТЗ як цього вимагає візерунок: Додаток одній петлі в кінці ряду. Додаток кількох петель на початку ряду. Для додавання декількох петель в особовому ряду зв'яжіть необхідну кількість повітряних петель. З кожної петлі витягніть по одній петлі:

Додаток декількох петель в кінці ряду. Для додавання декількох петель в кінці ряду Візьміть другий клубок, приєднайте нитку в підставі останнього ТЗ і наберіть необхідну кількість повітряних петель, основною ниткою продовжите набір: Зменшення одній петлі на початку ряду. Зменшення петель в середині ряду. Зменшення одній петлі в кінці ряду.

Зменшення кількох петель на початку ряду. На початку ряду з'єднувальним стовпчиком закрийте потрібну кількість петель, щоб сполучні ряди виглядали акуратно, скіс обв'яжіть сполучними стовпчиками: Зменшення декількох петель в кінці ряду. Існує хибна думка, що "туніской" можна в'язати тільки полотно.

Це не так, є і ажур, і в'язання по колу, і жакардові орнаменти. Азбука туніського в'язання-основні прийоми: простого туніського в'язання, двоколірних візерунків у смужку, туніської лицьовій петлі, Туніська виворітна петля: Нитка перекиньте на виворітну сторону полотна, гачок введіть справа наліво під вертикальну нитку туніського стовпчика як для туніської простий петлі, витягніть петлю.

Візерунок виходить схожим на виворітну в'язку спицями: Схрещені туніські стовпчики (ТС): При наборі петлю витягніть спочатку з 2-го ТЗ, а потім з 1-го, вийде візерунок, імітує вишивку хрестом: Зняті непровязанние петлі: Гачком введіть під витягнуту петлю попереднього ряду справа наліво, цю петлю залиште на гачку, не витягуючи з неї нової петлі.

Узори з накладними ТЗ: Рельєфні узори утворюються при витягуванні петель з попередніх рядів по лицьовій стороні полотна на 2-3 ряди нижче. Накиньте нитку на гачок, введіть гачок під "тулуб" вертикальної петлі на 1,2 або 3 ряди нижче попереднього, витягніть петлю, ещ раз накиньте нитку на гачок і проведіть її через петлю і накид. В'язання по колу: язання з укороченими рядами, в'яжуть тоді, коли потрібно отримати ряди різної довжини. Так можна в'язати ТЗ по колу. За матеріалами klubok51.my1.ru

накидом, в'язання гачком, гачок, накид, в'язання гачком, візерунок