Для туніської в'язки

Саме тому довжина гачка для туніської в'язки майже в два рази перевищує довжину звичайного гачка для в'язання і становить приблизно 35-45 см. На кінці гачка для туніського в'язання звичайно розташовується спеціальний обмежувач, який не дає петлям зісковзувати з гачка. Для туніської в'язки гачокЦим гачок для туніського в'язання схожий на звичайну спицю, його навіть тримають при в'язанні як спицю, а не як звичайний гачок.

У сучасній техніці туніського в'язання застосовуються спеціальні гачки, які представляють собою щось середнє між гачком і круговими спицями. Вони отримали назву циркулярних туніських гачків і виглядають як звичайний гачок довжиною 15 см, до якого прикріплена дріт або волосінь з обмежувачем.

Як і всі гачки для в'язання, туніські гачки теж бувають різної товщини, кожній з яких відповідає певний  .  Процес туніського в'язання відбувається тільки на одній стороні в'язаного вироби (лицьовий). Саме в'язання йде спочатку зліва направо, а потім справа наліво, але сам виріб при цьому не повертається. Для туніської в'язки в'язання на спицяхЯк і при в'язанні звичайним гачком, на початку туніського в'язання потрібно набрати ланцюжок з повітряних петель.

Потім починають безпосередньо саме тунисское в'язання, яке відрізняється від в'язання гачком звичайним тим, що кожен ряд в'яжеться в два прийоми. Спочатку набирають по всій довжині в'язання відкриті петлі, як при в'язанні на спицях. при цьому ці петлі виявляються нанизаними на туніський гачок.

А потім, рухаючись у зворотному напрямку, ці відкриті петлі закривають в одному ряду, залишаючи відкритою тільки одну останню петлю, як і при в'язанні звичайним гачком. Далі процес в'язання повторюється.  Таким чином, при туніському в'язанні виходять як горизонтальні, так і вертикальні петлі, що дає можливість складати з них складні візерунки, як і при в'язанні звичайним гачком.

Також можна вив'язати кілька петель з однієї або зв'язати докупи кілька петель, зробити накіди або повітряні петлі. При цьому можна брати при в'язанні петлі як за передню, так і за задню стінку, а також вив'язувати візерунок як з горизонтальних, так і з вертикальних петель.  При туніської техніці в'язання витрачається менше ниток, ніж при звичайній.  Одвічне жіноче питання -. Дієта, спорт і впевненість у собі. За матеріалами www.knitting-tale.ru

в'язання на спицях, накид, гачок, для в'язання, накидом, візерунок