Схеми узорів філейної в'язання

Схеми узорів філейної в'язання філейне в'язання

На рис. 14 показаний приклади того, як за допомогою умовних позначень записуються фрагменти філейної в'язання (рис. 14а в'язана сітка, рис. 14б на сітці виконуються щільні мотиви візерунка). Схеми узорів філейної в'язання складаються з порожніх клітинок і клітинок з хрестиком (рис. 15).

Порожні клітинки на схемах означають квадратні осередки фону, утворені з 2-х повітряних петель і стовпчики з накидом. Клітинки з хрестиком означають осередки сітки, заповнені 2-ма стовпчиками з накидом. Для філейної в'язання можна використовувати будь-які схеми для одноколірного вишивання хрестом. Збільшенням і зменшенням клітин, вироби, виконані філейної в'язкою, можуть бути прямокутні, круглі, у вигляді зірочки і інших складних контурів.

Щоб вив'язати складний контур, доводиться збільшувати або зменшувати ряди на одну або кілька клітинок. При додаванні одного осередку на початку ряду в'яжуть 8 повітряних петель і вивязивают 1-й стовпчик на крайньому стовпчику попереднього ряду (рис. 16). Якщо на початку ряду додають кілька осередків, провязивают 3 повітряні петлі для кожного осередку. І 8 повітряних петель для крайнього осередку і провязивают 1-й стовпчик на 9-ї повітряної петлі від кінця (рис.

17). При додаванні однієї комірки в кінці ряду провязивают 2 повітряних петлі. Стовпчик з 3-ма накидами на крайньому стовпчику попереднього ряду, з якого вже був провязав останній стовпчик з одним накидом (рис. 18).

У разі подовження ряду на кілька осередків для кожного осередку провязивают 2 повітряних петлі. Схеми узорів філейної в'язання накидІ 1 стовпчик з 3-ма накидами (рис. 19). Якщо на початку ряду потрібно збавити кілька кліток, то відповідне число петель обв'язується сполучними стовпчиками.

А потім в'яжуть 3 повітряні петлі підйому для 1-ї клітини. Якщо потрібно зменшити кілька клітин в кінці ряду, то просто раніше закінчують в'язання ряду. За матеріалами qvvvp.com

накидом, філейне в'язання, накид, схема