Проблема філейної в'язання

З недавніх пір я захопилася філейним в'язанням. Привертає воно мене своєю ажурністю. Коротко обьясню тим, хто не знайомий з філейкой. Філейне полотно по суті складається з сітки.  Ця сітка виходить за рахунок вив'язування за найпростішою схемою: 1ст. з накидом, 2в.п., 1. ст. з накидом.

Це класична філейна сіточка. Коли замість повітряних петельок пров'язуються стовпчики з накидом, то в ж виходять заповнені квадратики, за рахунок яких можна формувати різні малюнки

Проблема філейної в'язання полягає в тому, що  не завжди квадратики виходять рівними. Наприклад, якщо полотно в'яжеться по колу, то крадратікі просто ідеальні (як на фото дівчини в рожевому топі). Pа от коли полотно в'яжеться з поворотами, то в одному ряду стовпчики косяться в одну строну, в наступному ряду стовпчики косяться в іншу сторону. Ті, хто філейне в'язання вже випробував, знають про що я говорю

Так ось, як же в'язати щоб філейне в'язання вийшло акуратним? Виявилося є таки хитрість!  Просто гачок потрібно вводити прямо в тіло стовпчика попереднього ряду! Я пробувала і дійсно досягається ну; ефект. Квадратики виходять рівними. Одна незручність Полотно виходить дещо жорстким. Ще хотіла уточнити, при такому стилі пров'язування у вас в процесі в'язання мусить виходити хіба прощелківаніе.

Я пів дня копирсалася, але характерного прощелківанія так і не отримала: (, хоча може воно і є, але я його не відчуваю. Вибирайте гачок як можна з більш загостреною голівкою.  Колупайте стовпчик у різні частини, експериментуйте і знайдете містечко в яке потрібно вам вставляти гачок.

До речі, особисто я знайшла це саме місце як би з правого боку стовпчики з накидом В загальному пробуйте і якщо досягнете потрібного результату, то квадратики вийде рівненькими! І ви будете асом по філейної в'язання!  Ще хотіла сказати, що дуже багато залежить від ниток.  Часом навіть при самому акуратному вив'язування в тіло стовпчика все одно малюнок філейної в'язання виходить не дуже аккратним.

Якщо ви захопитеся філейкой, то з часом знайдете свою ниточку для в'язання. До речі, чим тонше нитки, тим акуратніше виходить малюнок філейної в'язання.  Для тих, хто тільки хоче освоїти філейку, але навіть не знає як вона виглядає, викладаю вам орієнтовну схему За матеріалами oleksi.ru

гачок, накид, для в'язання, філейне в'язання, ажурний, накидом